odkopię trochę Twój wątek - przeczytałem cały. z takich aut, podobnych do Trójki, tylko bez części powiedzmy "dziwactw" to wydaje mi się ze najbliżej jest Polestar 2 "Facelift" - u Bjørna wypadł bardzo dobrze, jest liftbackiem, z zewnątrz wygląda bardzo dobrze - stara szkoła Volvo, mimo że wygląda jakby był odrobinę uniesiony w stylu CC - nie jest tak płaski jak seria 90 powiedzmy; w środku niestety dla mnie kredens, ten ekran jakiś taki archaiczny.
wiem że nie jest oferowany w Polsce, ale na stronie EV dla Ciebie jest napisane ze w Volvo w Warszawie można serwisować - kwestia jak z respektowaniem gwarancji.
Jeśli chodzi o ładowanie 800V to tez to zacząłem ostatnio strasznie przeżywać, że moja Trojka tak wolno się ładuje, choć jak myślę o tym na chłodno, trochę tego nie widać u Bjørna, bo mimo wolniejszego nominalnie ładowania Tesla nadrabia optymalizacją i zużyciem.
prowadzimy z kolegą dyskusję (przymierza się do Y-ka), ze w sumie udaje nam sie znaleźć lepsze samochody niż 3/Y, ale po chwili sprowadzamy się wzajemnie na ziemię bo niestety będąc wrażliwym na cenę okazuje się że pod względem ceny do jakości nadal jest daleko z przodu - trzeba moim zdaniem dużo dołożyć, żeby uzyskać trochę lepszy czas przejazdu.
choć oczywiście człowiek sie rozmarza, żeby mieć choć parę kWh więcej, albo odrobinę bardziej płaską krzywą ładowania