jezile
Posiadacz elektryka
Nie gasisz silnika przy tankowaniu?? 😱Jak krótki postój (np tankowanie) to nie.
Nie gasisz silnika przy tankowaniu?? 😱Jak krótki postój (np tankowanie) to nie.
Przepraszam ale czy ja się rozumiem - tankujesz z włączonym silnikiem?Jak krótki postój (np tankowanie) to nie.
Nawet przychodzą z obsługi i sami chcą nalewać - nikt nigdy nic nie mówił. Komórek też nie można a pełno ludzi z telefonami w rękach i ze smart watchami na nadgarstkach tankuje.Przepraszam ale czy ja się rozumiem - tankujesz z włączonym silnikiem?
Z tego co kojarzę to nawet stacje benzynowe tego zabraniają.
Na stacjach paliw, zgodnie z ogólnie przyjętymi zasadami bezpieczeństwa i przepisami, nie wolno tankować samochodu z włączonym silnikiem. Niezastosowanie się do tego zalecenia może skutkować mandatem lub, w skrajnych przypadkach, poważniejszymi konsekwencjami, zwłaszcza jeśli doszłoby do wypadku. Poza tym silnik może być uruchomiony na postoju maks. 1 min.Nawet przychodzą z obsługi i sami chcą nalewać - nikt nigdy nic nie mówił. Komórek też nie można a pełno ludzi z telefonami w rękach i ze smart watchami na nadgarstkach tankuje.
Tylko w terenie zabudowanym.Poza tym silnik może być uruchomiony na postoju maks. 1 min.
W Polsce jest dramatycznie niski procent egzekwowanie przepisów - jakichkolwiek! Musimy zwyczajnie "pilnować" się sami i tego nie robić - postawa obywatelska.Tylko w terenie zabudowanym.
Jeszcze nie spotkałem nikogo kto dostał mandat za uruchomiony silnik.
Jak krótki postój (np tankowanie) to nie.
Klima nie działa bez silnikaAle możesz jakoś to logicznie wytłumaczyć, po co to robisz? Aku oszczędzasz, rozrusznik, turbo? Jeśli tak to sprzedaj ten 'złom' w cholerę i zostań przy Tesli...
Mamy na Forum 'zapierdalaczy', teraz przyszła kolej na 'zadymiarza'... dosłownie![]()
A to faktKlima nie działa bez silnika
Kosmiczne spalanieNo i traska wczoraj zrobiona. Wyjazd z Valalty (Rovinj, Chorwacja) 07:05. W domu 21:27 więc 14,5h (tyle pokazywał google w momencie wyjazdu!!) Samej jazdy 13h09m tym razem wyłączałem silnik na każdym postoju, żeby czas samego przejazdu się uczciwie zliczył. Po drodze trochę robót drogowych ale żadnych korków więc w miarę sprawnie poszło. Jazda spokojna, prędkość jak znaki + max 10km/h.
View attachment 30200