Po co wciskają nam elektryki?

pompon

Posiadacz elektryka

Strasznie fajny materiał, dopiero zacząłem oglądać a już dużo się dowiedziałem.
1. W bateriach znajdują się metale ziem rzadkich
2. Nie ma sposobu na recycling baterii
3. Pożar autobusu zasilanego CNG to dobry przykład tego jak pali się samochód elektryczny

Edit: ok, jest grubiej niż myślałem, powołali się też na przykłady pożarów "jakichś promów" (zapewne chodzi o Fremantle Highway, co tam się stało to już wiadomo, nie elektryki) i "jakiegoś parkingu w Wielkiej Brytanii" (pewnie Luton, który odpalił się od dizelka). "I to było uciszane przez media, nie ma dyskusji o tym" :love:

Last edited:

qb4hkm

Pionier e-mobilności
może niech elektrowóz zrobi o tym filmie artykuł? ale obstawiam że autorzy wywołani do tablicy się nie zjawią
jutro pewnie wrzucą film o kontrolowaniu pogody przez marsjan
najlepiej chyba zignorować, ich targetowi nie przemówisz...

daniel

Señor Meme Officer

eSUBA94

Posiadacz elektryka
najlepiej chyba zignorować, ich targetowi nie przemówisz...

no ja całkiem szczerze od roku dobrego zacząłem traktować dieslarzy jak płaskoziemców - to nie tak że oni nie rozumieją, oni nie chcą zrozumieć
gadałem z jedną osobą na zlocie w ZielonejGórze i jakby czytał mi w myślach, wszystko potwierdził, oni będą narzekać na EV i mówić o super nowoczesnych dieslach, benzynach - ale skończy się tylko na gadaniu bo będą dalej gratem jeździć i podstawiać karton pod maskę bo kapie

tswiech

Fachowiec
Zabieram się do lektury... 😜
Wybaczcie mi moją ignorancję, ostatnio często mam tak, że nie znam ludzi z internetu, których wszyscy znają, ale mimo to zapytam nie Googli lub AI lecz Was: kim są ten nerwowy, szybkomówiacy człowiek oraz ten starszy Pan - jego rozmówca, że należy się bulwersować lub zachwycać pierdołami które opowiadają? To są jakieś znane i cenione osobistości w internecie?;)

KrzyCh

Pionier e-mobilności
chciałem napisać że teza w nazwie filmu i tendencyjność
ale myślę że ta fotka wystarczy
View attachment 30236

Zaiste, repertuar tematów wszystko wyjaśnia.
Ale zobaczcie na liczby wyświetleń. Elektryki klikają się lepiej od imigrantów, Smoleńska czy przepisu na długowieczność.
Za 2 lata Polska będzie europejskim liderem sprzedaży EV. Zobaczycie.

inter

Pionier e-mobilności
Ja tylko jednego nie rozumię. Skoro lodówka jest na prąd, TV jest na prąd, wiertarka jest na prąd, odkurzacz na prąd, to czemu samochód nie może być na prąd.

daniel

Señor Meme Officer
Ja tylko jednego nie rozumię. Skoro lodówka jest na prąd, TV jest na prąd, wiertarka jest na prąd, odkurzacz na prąd, to czemu samochód nie może być na prąd.
No bo przecież jak tych samochodów będzie milion, to jeden w lewo, drugi w prawo. Te kable wszystkie im się poplączą...

inter

Pionier e-mobilności
No bo przecież jak tych samochodów będzie milion, to jeden w lewo, drugi w prawo. Te kable wszystkie im się poplączą...
Fakt, ale duzo sprzętu jest juz bezprzewodowe, na bateryjki ;)