Tesla model 3 2021 szumy i świsty

Giacomo

Fachowiec
To zapros kolege plytkarza , malarza , budowlanca - drzwi sa banalnie proste - to jest max 2 godz. pracy , a na dachu szyba idzie z luku , wiec trzeba dokladnie tasme malarska wzdluz krawedzi poprowadzic . jak nie bedzie korony to wybieram sie do Katowic na wiosne , jak nie zrobisz to Ci to moment ogarne :)

danielm

Pionier e-mobilności
To zapros kolege plytkarza , malarza , budowlanca - drzwi sa banalnie proste - to jest max 2 godz. pracy , a na dachu szyba idzie z luku , wiec trzeba dokladnie tasme malarska wzdluz krawedzi poprowadzic . jak nie bedzie korony to wybieram sie do Katowic na wiosne , jak nie zrobisz to Ci to moment ogarne :)
na dachu mam uszczelke i się ładnie trzyma więc olać. Ja się do Katowic nie wybieram bo ja z Bydgoszczy :)

Vilko

Zadomawiam się
Uszczelki drzwiowe to "must have" bo bez nich bedziesz upieprzone ciagle progi wewnatrz , wybierz na aliexpres takie zeby do przednich drzwi byly z jednego kawalka - jak na foto . Gore zrobilem " na stale " najpierw Körapurem , a po wymianie szyby powtorzylem ale zastosowalem Sika 521 UV i teraz jest ok . Co wazne - uszczelki drzwiowe slabo trzymaja ( ta tasma klejaca jest do dupy ) w zwiazku z tym tez je przykleilem Sika. Jest ogolnie duzo ciszej , chociaz wczesniej halas nie byl tez specjalnie irytujacy. Zimowki masz cichsze jak letnie ? , Ja juz nie moge sie doczekac kiedy letnie znowu zaloze a teoretycznie teraz mam niekulawe zimowki ...
Dzięki za wskazówki. Zimówki mam o wiele cichsze. Zastanawiam się czy zaklejenie permanentnie tych szpar między szybami nie spowoduje tego, że stracę gwarancję w razie pęknięcia szyby. Mam też kia e-niro 2020 i tam świstów i gwizdów nie ma. Ale głośniej jest o wiele bardziej. Szczególnie daje się we znaki tylny bagażnik i ogromny szum opon tyłu. W tesli szumy mają duży niższe tony nawet przyjemne dla ucha. Jak w szybowcu. Tylko te gwizdy i świsty. Czekam na uszczelki. Będę po kolei je montował. Dam znać przy których mój problem zniknie.

Giacomo

Fachowiec
To jest jak guma , ja juz mialem wymieniana szybe i w serwisie musieli mi ja po prostu usunac . Musialem znowu zrobic :) . To nie jest zmiana nieusuwalna :) . o gwarancje sie nie boj ;). Ludzie u mnie przyjezdzaja do serwisu ze zmienionymi zawieszeniami i wszystko jest ok :cool:

Vilko

Zadomawiam się
Założyłem uszczelki w drzwiach i na dachu. Nie zauważyłem różnicy. Szumy takie same. A te świsty i gwizdy to myślę że pochodzą od lusterek i ma to też związek z wiatrem. Zależy z której strony auta wieje.
Spotify najlepiej rozwiązuje mój problem ☝️
Moim zdaniem w modelu 2021 dodatkowe uszczelki niewiele dają. Nie wiem jak w starszych modelach.

krist

Posiadacz elektryka
sporo się naczytałem o niedopasowaniu drzwi, może bardziej szyby do standardowej uszczelki, i to wtedy powoduje dziwne gwizdy czy szumy. jeśli szumi bardziej od kół, czy dołu drzwi to raczej nie będzie to. U mnie nic nie gwiżdze nawet przy większych prędkościach, tylko "zwyczajny" szum powierza

Vilko

Zadomawiam się
Zgłoszę to. Zobaczę co z tym zrobią. Mam jeszcze ślady farby na tapicerce przy drzwiach kierowcy i pasażera. Pójdzie za jednym zamachem.

Bronek

Pionier e-mobilności
Jest albo OK albo są babole. Myślę , że to zależy od pracowników danej zmiany. Jak to w życiu, są partacze podobnie jak sukinsyny ( badania twierdzą , iż takich jest ok 5% populacji) i nawet jak po latach szkoleń, nikt ich nie będzie w stanie nauczyć, solidności a do tego nawet duża kasa ich też nie zmieni. I tyle.
Jak w życiu, albo Cię Pan B lubi albo nie, trafiśz na efekt działania takich i kwita. Dotyczy to wszystkich profesji.