TM3 LR 2021 zasieg

swierszczyk18

Zadomawiam się
Od ponad tygodnia jestem szczęśliwym posiadaczem TM3 LR 2021.
Chciałem zapytać o zasięg. Podczas ustalenia limitu ładowania na 80% wyświetla mi się ok 450km, natomiast po przesunięciu na 100% ok 560km. Brakuje trochę do deklarowanych ponad 600km. Już sobie uświadomiłem że zima jest to znacznie mniej ale czy tesla sama szacunkowy przebieg już sobie obcięła biorąc pod uwagę dotychczasowe " spalanie " czy temperaturę na zewnątrz? Napiszcie jak to rzeczywiście jest i jak to wygląda u was.

Michal

Moderator
Był już chyba gdzieś taki temat, jedno to wlpt podawane na stronie (wynikające z przepisów w EU), a drugie to co pokazuje auto. Ustawi sobie wskaźnik procentowy i nie zastanawiaj się ;)

U mnie pokazywał ostatnio 511 km - mam roczną TM3LR2021 z przebiegiem 28 tyś i bateriami Panasonic z US.

ciastek

Pionier e-mobilności
czy tesla sama szacunkowy przebieg już sobie obcięła biorąc pod uwagę dotychczasowe " spalanie " czy temperaturę na zewnątrz?
Nie. Z https://www.tesla.com/ownersmanual/model3/pl_pl/GUID-4AC32116-979A-4146-A935-F41F8551AFE6.html
Zasięg pokazywany przez pojazd Model 3 jest wyliczany w oparciu o szacowane zasoby energii akumulatora i pobór energii określany według EPA. Styl jazdy kierowcy i warunki zewnętrzne nie są uwzględniane.

JareG

Pionier e-mobilności
Kolega Bronek ma takie skojarzenia.. z kobietami.. z procentami.. i na pewno jeszcze jakieś inne ;) 🤣
Hmm.. ale wszystkie zdrowe jak widać.

Pozdrawiam

Bronek

Pionier e-mobilności
Ruski spirytus od rurek Pitota, miał ponoć 110%.
Dostawaliśmi w ramach podziękowań, to faktycznie miał nawet więcej, bo "tata z mamą" to nie było 50/50 a raczej 30% spiryt 70 woda i wtedy " smakowało" jak z naszym że sklepu 50/50a działanie było relatywnie większe.
Ruski miesiąc też jest dłuższy