Pierwsze dostawy w 2022

300ps

Zadomawiam się
Bardziej Ciebie uspokoi jak powiemy że się boimy, czy bardziej że nie ? ;)
Prawda jest taka że te 100% mogą podważyć jeżeli tylko Ciebie kontrolą dopadną i będą chcieli.
Jak nie dopadną to nie ;)
Ani to ani to 😉. Bardziej mnie uspokoi jak podasz sposób na odliczenie 💯 VAT z czystym sumieniem hahah

solik

Pionier e-mobilności
wypozyczalnia, dodanie kodu PKD w CEIDIG to jakies 10 minut, sklejenie prostej strony ofertowej na Wix kolejne 20-30 minut i oferowanie fikcyjnego produktu ktorego sie nigdy nie da wynajac bo 'zajety'.. a znam takich z tym ze tam wkladaja Panamery/BMW 8er za troche wiecej niz TM3 (jak jeszcze nie bylo limitu 150k dla spalinowek)

albo sklejenie jakiegos gownobloga technologicznego o niczym, naklejenie sobie naklejki z adresem strony czy tam kodu QR i traktowanie go jako 'redakcyjny'.. robi tak jeden maly polski portaliko-blog technologiczny ktory ma TM3 SR+ na wyposazeniu :D

Last edited:

nyknow

Fachowiec
Nie znam nikogo kto prowadziłby biznes i faktycznie jeździł swoim samochodem tylko w użytku firmowym bez dojazdów z domu do pracy czy też pojechania do sklepu
No to do sklepu po rzecz prywatna odpada. A do domu tez odpada jeśli w domu nie ma miejsca prowadzenia działalności (kojarzę ze us podważały ten argument ale w sądach przegrywały wiec tutaj pewnie jest ryzyko jakieś ale do ogarnięcia ostatecznie).

tomwroclaw

Fachowiec
Ja też czekam. Zamówiona w październiku 3LR szara ale nie dostałem żadnego info odnośnie przełożenia. Mam nadzieję, że w lutym dotrze.

tomwroclaw

Fachowiec
Pytanie do odliczających 100%VAT: nie boicie się kontroli z US? Przecież nikt nie jeździ tylko firmowo...no chyba że handlowcy zostawiają samochody pod firmą na noc....
Ja kiedyś miałem. Sprawdzili kilometrówkę (kazali wysłać skany mailem). Wszystko było ok i tyle. Jak się miejsca na papierku zgadzają z miejscami tankowania/ładowania to nie mają jak się przyczepić

tomwroclaw

Fachowiec
Jak zamawiałeś to kiedy miałeś odbiór?
Teoretycznie powinienem mieć w grudniu (takie info wtedy było na stronie), ale nie dostałem żadnego info ani telefonu odnośnie odbioru ani przełożenia na inny miesiąc. Jak byłem w wawie się dopytać czy dostanę jakieś info w grudniu, to usłyszałem tylko: heh, bez szans, pewnie będzie w przyszłym. Dzisiaj udało mi się dodzwonić to dostałem info, że "może załapię się na luty" bo Ci co zamawiali pod koniec listopada i w grudniu to już raczej maj.

Kuba K.

Posiadacz elektryka
bo Ci co zamawiali pod koniec listopada i w grudniu to już raczej maj.
Łee... no po jakiego pisali że odbiór w grudniu? chyba że mieli na myśli grudzień 2022. :)

nyknow

Fachowiec
Ja kiedyś miałem. Sprawdzili kilometrówkę (kazali wysłać skany mailem). Wszystko było ok i tyle. Jak się miejsca na papierku zgadzają z miejscami tankowania/ładowania to nie mają jak się przyczepić
Tom, rozumiem na jdg to miałeś i ta jdg była zarejestrowana tam gdzie mieszkałeś ? No i tez pytanie kiedy to było mniej więcej ? Ja wchodzę w 100% dopiero pierwszy raz i jestem zdeterminowany tego mocno pilnować bo wg mnie się da ;)