Ceny na stacjach ładowania w 2022

gim-kg

Pionier e-mobilności
W związku z podwyżką energii od stycznia 2022 proponuje aby podzielić się tutaj podwyżkami na ogólnodostępnych stacjach ładowania. Już wiadomo, że w przypadku gospodarstw domowych cena energii jest regulowana przez odpowiedni urząd i podwyżka w 2022 to około 27%. Natomiast w przypadku firm czy samorządów jest to inaczej. Słychać już o podwyżkach kilkuset procentowych. Jak to przełoży się na ceny za ładowanie samochodów na stacjach ładowania?

JareG

Pionier e-mobilności
Coż.. ceny TMS z darmowym ładowaniem mogą pójść w górę :D
A co do cen na ładowarkach to się przekonamy w praniu..

Pozdrawiam

PiotrS

Posiadacz elektryka
Gdzie czytałeś o podwyżkach kilkuset procentowych na prąd?
Chyba, z LPG Ci się pomyliło ;)

Pewnie cena na ładowarkach nieco zdrożeje, ale nie spodziewałbym się szoku.

p0li

Pionier e-mobilności
Sprawdziłem swoje zapiski z czasów 807 - prawie równo rok temu tankowałem po 2,10, teraz jest 50% drożej...
w .de LPG po 99ct - takie oczy miałem jak to zobaczyłem o_O

Last edited:

Gandalf

Pionier e-mobilności
W związku z podwyżką energii od stycznia 2022 proponuje aby podzielić się tutaj podwyżkami na ogólnodostępnych stacjach ładowania.
Zerkając na szybko co tam w danych EIPA widać to na 1988 punktów ładowania pojazdów elektrycznych:
ceny wahają się między 0.00, a 3.50.
Mediana 1.30 PLN
Średnia 1.35 PLN

JareG

Pionier e-mobilności
Zerkając na szybko co tam w danych EIPA widać to na 1988 punktów ładowania pojazdów elektrycznych:
ceny wahają się między 0.00, a 3.50.
Mediana 1.30 PLN
Średnia 1.35 PLN
Tyle, że zapewne większość tych punktów to słupki AC, a te mają niższą cenę od DC i to znacznie.

Pozdrawiam

solik

Pionier e-mobilności
Dotacja Moj Elektryk to nowa nazwa tarczy antyinflacyjnej dla uzytkownikow elektrykow.

Lepsze to niz nic, spalinowcy dostana 6,30+ po Q1 :D