Pierwsze dostawy w 2022

tomwroclaw

Fachowiec
Do leasingu akurat VIN nie jest potrzebny. Do ubezpieczenia też nie.
Jest potrzebny w tym zakresie dopiero na końcowej FV.
A czy śledzić po VIN-nie to też chyba nie ;)
Jak masz VIN to możesz dostać już konkretniejszą opcję ubezpieczenia. Bez VINu dostaniesz tylko, w niektórych firmach i to bardzo ogólnikową, w niektórych bez vinu nie wyślą Ci nawet orientacyjnej propozycji. Co do śledzenia to był w poście o grudniowej dostawie link do strony gdzie można sprawdzać po VINie na którym statku jest auto i gdzie aktualnie się znajduje.

Piernik

Posiadacz elektryka
Jak masz VIN to możesz dostać już konkretniejszą opcję ubezpieczenia. Bez VINu dostaniesz tylko, w niektórych firmach i to bardzo ogólnikową, w niektórych bez vinu nie wyślą Ci nawet orientacyjnej propozycji. Co do śledzenia to był w poście o grudniowej dostawie link do strony gdzie można sprawdzać po VINie na którym statku jest auto i gdzie aktualnie się znajduje.
Przesz VIN to tylko agent Cii samochód przyblokuje, abyś nie mógł dostać kontroferty z tego samego towarzystwa.
Przy nowym samochodzie VIN nie jest potrzebny do przygotowania oferty. Mówimy o nowym samochodzie.
Sporadycznie jest potrzebny w niektórych towarzystwach ale do samochodów używanych.

Sfotek

Posiadacz elektryka
Singapuru? A co ma do tego Singapur?
A to ze czesc statkow tam sie zatrzymuje na tankowanie i czesc ludzi z UK dostawalo VIN jak statek opuszczal SIN. Zobaczymy jak teraz bedzie bo plyna tesle a VIN dla PL nadal nie jest dostepny ( mimo tego ze czesc zamowien z FR i UK maja juz okreslone przedzialy dat odbiorow ). Tesla PL twierdzi ze VIN pojawi sie w ciagu 2 tygodni a dostawy do WAW za 4-6 czyli VIN bedzie matchowany gdy statek jest juz w drodze.

Boko

Fachowiec
Możesz sobie już ogarnąć ubezpieczenie, możesz śledzić gdzie jest auto a jak bierzesz leasing to ogarnąć papiery.
Jak moge sledzic po VIN? Wiem o Franku Mossato na tweeterze ale w jaki sposob znajomosc VIN da mi informacje o aktualnym polozeniu samochodu?

Sfotek

Posiadacz elektryka
Jak moge sledzic po VIN? Wiem o Franku Mossato na tweeterze ale w jaki sposob znajomosc VIN da mi informacje o aktualnym polozeniu samochodu?
Tylko w przypadku jak plynie na statku kampani HOEGH … tam masz mozliwosc sprawdzenia VIN.

Sfotek

Posiadacz elektryka
Kolejna plotka/ potencjalny fakt :).

Hello
FYI two french medias (and maybe more in the near future) stated that all the M3s/MYs actually in delivery or to be ordered, will be fitted with the Ryzen processor, the new rear glasses and the new battery as well as the new audio system (for the premium interior afaik).
It is said that these information have been confirmed by Tesla.

Boko

Fachowiec
Kolejna plotka/ potencjalny fakt :).

Hello
FYI two french medias (and maybe more in the near future) stated that all the M3s/MYs actually in delivery or to be ordered, will be fitted with the Ryzen processor, the new rear glasses and the new battery as well as the new audio system (for the premium interior afaik).
It is said that these information have been confirmed by Tesla.
A jesli juz sie bawimy w detektywow to ja na YT takie info znalazlem

Attachments

• AC10D03B-681A-4F80-BDC7-BE9668C42F98.jpeg
    AC10D03B-681A-4F80-BDC7-BE9668C42F98.jpeg
    211,7 KB · Liczba wyświetleń: 112
Last edited:

Robmal

Posiadacz elektryka
Z grupy US
Just picked up my Model 3 Performance today, it was built 01/10/2022 and its still Intel Atom and no LFP in case you are wondering