Jak pech to pech - tym razem padło mi ogrzewanie tylnej szyby...

solik

Pionier e-mobilności
kilka z tych osób miało nawet wymieniane lampy - bez rezultatu .., a co ciekawsze nie chcą im ich ponownie wymienić mimo,
Tak niestety w koncu bedzie ze przestana fixowac i jakosciowe babole bo serwisy na tym traca za duzo czasu.. VAG tez pare lat temu poprawial rozne rzeczy typu skrzypienie tapicerki, „latajace linki” w drzwiach, swisty z turbin (nie bylo jakiegos klipsa i robil sie rezonans slyszalny w kabinie).. potem sie zmienilo i trzeba walczyc :) wygooglujecie „leon 5f parujace lampy” na poczatku wymieniali potem sie zmienila narracja. Problemem bylo zbyt mocne dokrecenie w fabryce i byly male pekniecia ledwo widoczne.

Norbert

Posiadacz elektryka
Tak niestety w koncu bedzie ze przestana fixowac i jakosciowe babole bo serwisy na tym traca za duzo czasu.. VAG tez pare lat temu poprawial rozne rzeczy typu skrzypienie tapicerki, „latajace linki” w drzwiach, swisty z turbin (nie bylo jakiegos klipsa i robil sie rezonans slyszalny w kabinie).. potem sie zmienilo i trzeba walczyc :)
Przykro mi ale tesla nie szanuje nabywców swoich produktów. Obstawiam, że bierze się to z tego, że sprzedają się nazbyt dobrze.

gim-kg

Pionier e-mobilności
W temacie parujących lamp… Mercedes. Wg serwisu normalne bo LED nie wytwarza tyle ciepła co żarówka. I mówimy tu o przednich lampach a nie tylnich. A na dodatek kierunkowskaz w lusterku.
5DF27247-E4CA-4288-86DF-D1F3662885C5.jpeg

Attachments

• 4964FE2A-4E71-40EE-A280-28A56EFACF2B.jpeg
    4964FE2A-4E71-40EE-A280-28A56EFACF2B.jpeg
    54,9 KB · Liczba wyświetleń: 52
  • 52C4E9D6-71FF-4454-85DD-F2028243D5A3.jpeg
    52C4E9D6-71FF-4454-85DD-F2028243D5A3.jpeg
    57,8 KB · Liczba wyświetleń: 50

nyknow

Fachowiec
Nie jedna tesla ma takie problemy, a także inne, tylko ludzie się nie chwalą tym.
Problem jest w wykonaniu części i w serwisie...
A jeśli chodzi o pytanie do kolegi czy kupiłby jeszcze raz - to czuję się wywołany do tablicy - ;) nie, nie kupiłem kolejnej tesli. Kupiłem inne EV.
ok dzięki - rozumiem ze ev, którym teraz jeździsz jest ok - nie ma tyle problemów co z teslą

Norbert

Posiadacz elektryka
ok dzięki - rozumiem ze ev, którym teraz jeździsz jest ok - nie ma tyle problemów co z teslą
EV, które użytkuję (kupiłem dwa prawie identyczne), dodatkowo, nie ma żadnych problemów, które posiada tesla. Jest 4x tańsze (to dla uwypuklenia faktu, że od tesli można wymagać więcej w zakresie jakości) od tesli, ale lampy led mu nie parują, nawiew działa poprawnie, nic nie stuka, grzechocze... itd. Natomiast ma 30x mniejszy przebieg, więc zobaczymy co będzie się działo za jakiś czas. W zamiarze miałem kupić TM3 - ale jak zobaczyłem, jakie ma serwis podejście do klientów i jak wiele wad (sporych i drobniejszych) mają tesle - to podziękowałem. Bo te wady da się przeżyć jeśli serwis nie daje d...y. Oczywiście Tesli nie odpuszczę, ale nie po to kupuję auto, żeby tracić czas na walkę z idiotami.

Norbert

Posiadacz elektryka
Ze H7 ftw :D
A wiesz, że przy h7 to z parowaniem jest większy problem? Wnętrze lampy rozgrzewa się mocno wypychając powietrze, a później do środka gdy się chłodzi zaciągane jest 'nowe' wilgotne, i teraz wystarczy trochę niekorzystnych warunków lub kiepksko zaprojektowana lampa i wewnątrz woda płynie. Do tego na obudowę działają większe naprężenia, które mogą powodować nieszczelności. Z ledami jest prościej.