Albo Tesla Pl walczy zeby kazda Tesla wydana w Q1 miala juz AMDchyba faktycznie robią nas w trąbę.....
Albo Tesla Pl walczy zeby kazda Tesla wydana w Q1 miala juz AMDchyba faktycznie robią nas w trąbę.....
Mi tez zniknęła umowa rezerwacji, a z tymi vinami to przy predkosci działania leasingow i BOS to nie wiadomo czy nie lepiej by dostawa się opóźniła, tym bardziej ze zima Tesle podobno tyyyyyle palą…..Btw jak ktos chce to mam juz dwa VIN pod ktore mozna zamawiac akcesoria
Pracuje od kilku lat w zagranicznej firmie, ba pracuje poza granicami Polski. Tu nie chodzi o to że to Polska. Numery VIN przydziela Holandia. Dla Tesli jesteśmy młodym rynkiem, oficjalna dystrybucja jest ciut ponad rok dopiero, jeden serwis, do tego ten mobilny chyba też jeden. Nie kupujemy tyle samochodów co Holendrzy czy Niemcy. Do tego nasza biurokracja przeraża. Bo jak nazwać to, że Tesla musi zgłosić że samochód sprzedany jest elektryczny, skoro oni nie robią innych samochodów. Domyślam się, że to dla nich nie do pojęcia. Wrzuć jeszcze do „koszyka” niestabilność przepisów i masz komplet. Nie mamy nawigacji po polsku (dobrze że jest menu), sklep w aplikacji nie działa, ostatnio dołożyli możliwość zakupu boosta. Oczywiście, że w tym przypadku wolą zaopatrzyć większe rynki zbytu, tym bardziej że tam mają większy zarobek. Nie denerwuj się, wcześniej czy później dostaniesz zamówiony samochód. Czy będzie miał nowy procesor lub inne nowości to nie wiadomo. Jak zamawiałeś to tego nie było więc teoretycznie pretensji mieć nie możesz. Ale jak dostaniesz te usprawnienia, to tylko się cieszyć.Przestancie juz z tym narzekaniem, ze jestesmy rynkiem 2 kat. To ze mniej zamawiamy to nie znaczy ze jestesmy gorsi. Ja sie nie czuje gorszy i nie doswiadczam zeby jakakolwiek firma traktowala mnie gorzej dlatego ze jestem polakiem. Jesli ktos z was pracowal w zagranicznej firmie to dobrze sobie zdaje sprawe, ze to tak prosto nie wyglada. Z tego co piszecie, to musi siedziec koles ktory tworzy VIN…oo ok, to idzie do tego zamowienia…o nie…polak.. to ten se poczeka
u nas by sie Wiejska nadalaw Centrum
kosmicznym
Kod źródłowy.Sprawdzales przez kod strony czy chrome plug-ina?
Sprawdziłem u siebie - też zniknął mi VIN ze źródła oraz z dokumentów umowa rezerwacji.
Śmiesznie, bo zdążyłem w tym czasie, gdy VIN przypisany jeszcze miałem, zamówić i opłacić sobie wallboxa![]()
Ale ceny nie są niższe niż gdzie indziej, więc nie rozumiem dlaczego mamy mniej oczekiwać niż inni konsumenci. Jesteśmy 40 mln krajem gdzie wszystko się rozwija. Te same gówniane tłumaczenia słyszałem 15 lat temu jak kupowałem motocykle, ze mam się cieszyć ze mi łaskawie coś sprzedadzą, a serwis i obsługa posprzedażna to nie dla mnie. Dziś motocykle się sprzedają jak wszędzie, mamy rozwiniętą sieć salonów, bo tego wymagali klienci. Jak będziemy się zadowalać nijakością to tak bedą nas traktować im wyżej stawia się poprzeczkę tym poważniej nas będą traktować. Odpuszczenie to frajerstwo...Pracuje od kilku lat w zagranicznej firmie, ba pracuje poza granicami Polski. Tu nie chodzi o to że to Polska. Numery VIN przydziela Holandia. Dla Tesli jesteśmy młodym rynkiem, oficjalna dystrybucja jest ciut ponad rok dopiero, jeden serwis, do tego ten mobilny chyba też jeden. Nie kupujemy tyle samochodów co Holendrzy czy Niemcy. Do tego nasza biurokracja przeraża. Bo jak nazwać to, że Tesla musi zgłosić że samochód sprzedany jest elektryczny, skoro oni nie robią innych samochodów. Domyślam się, że to dla nich nie do pojęcia. Wrzuć jeszcze do „koszyka” niestabilność przepisów i masz komplet. Nie mamy nawigacji po polsku (dobrze że jest menu), sklep w aplikacji nie działa, ostatnio dołożyli możliwość zakupu boosta. Oczywiście, że w tym przypadku wolą zaopatrzyć większe rynki zbytu, tym bardziej że tam mają większy zarobek. Nie denerwuj się, wcześniej czy później dostaniesz zamówiony samochód. Czy będzie miał nowy procesor lub inne nowości to nie wiadomo. Jak zamawiałeś to tego nie było więc teoretycznie pretensji mieć nie możesz. Ale jak dostaniesz te usprawnienia, to tylko się cieszyć.
Są też plusy tego że jesteśmy rynkiem, jak to nazwałeś Kat.2. Np. „Premium” dostaniesz za darmo na dłużej niż 30 dni, bo Tesla nie podpisała umowy jeszcze z polskim operatorem gsm.
Dla Elona jesteśmy krajem gdzie sprzedaje się X Tesli, jak będziemy krajem gdzie będzie sprzedawało 3X albo 10X to pewnie będzie inaczej. To ile mamy mieszkańcy ma poślednie znaczenie, bo jako naród wolimy 15 letnie Golfy w przeciwieństwie do 5 milionów NorwegówAle ceny nie są niższe niż gdzie indziej, więc nie rozumiem dlaczego mamy mniej oczekiwać niż inni konsumenci. Jesteśmy 40 mln krajem gdzie wszystko się rozwija. Te same gówniane tłumaczenia słyszałem 15 lat temu jak kupowałem motocykle, ze mam się cieszyć ze mi łaskawie coś sprzedadzą, a serwis i obsługa posprzedażna to nie dla mnie. Dziś motocykle się sprzedają jak wszędzie, mamy rozwiniętą sieć salonów, bo tego wymagali klienci. Jak będziemy się zadowalać nijakością to tak bedą nas traktować im wyżej stawia się poprzeczkę tym poważniej nas będą traktować. Odpuszczenie to frajerstwo...
I na to liczę 👍👍Wydaje mi się, że dynamika wzrostu sprzedaży Tesli w Polsce nie wyjdzie obojętna w żadnym arkuszu i rozwój sieci sprzedaży/serwisu i zmiana statusu beta przedstawicielstwa w Polsce nastąpi szybko.