solik

Pionier e-mobilności
Ja bym sie cieszyl ze ceny sa jeszcze stare biorac pod uwage podwyzki pradu :)

Kuba K.

Posiadacz elektryka
Ja bym sie cieszyl ze ceny sa jeszcze stare biorac pod uwage podwyzki pradu :)
akurat to nie wiadomo jak GW i z kim kontraktuje prąd. Oni się chwała ze maja 100% OZE to raczej ich wahania ETS nie dotyczą ;)

Cav

Pionier e-mobilności
Dotyczą - bo na cenę prądu z jednego źródła na wolnym rynku mają wpływ ceny z innego.
To nie jest tylko koszt wytworzenia+marża, tylko gra rynkowa.

Tak jak przy wprowadzeniu podatku cukrowego do góry poszły ceny wszystkich napojów, w tym zwykłej wody źródlanej (czyli de facto kranówy).

jakniejatokto

Posiadacz elektryka
Ja wczoraj podpisałem kolejny wniosek..
Poprzedni odrzucony ze względu na ucięte pole "Forma prawna Wnioskodawcy". Nie było zawijania wierszy i w efekcie było "przedsiębiorca (w tym osoba fizyczna prowadząca dzia". Szkoda tylko, że info ponad 3 tygodnie od złożenia...

Także kolejne tygodnie czekania.

Mój opiekun twierdzi, że on sam ma 2 wnioski zaakceptowane (oba to spółki) na kilkadziesiąt obsługiwanych wniosków, u innych opiekunów też jeszcze kilka zaakceptowanych (tak twierdzi).

wacu

Zadomawiam się
Dostałem następującą wiadomość tekstową przed chwilą: "Jest akceptacja ale nie ma umowy, teraz czekamy na umowę".

wacu

Zadomawiam się
O to na którą umowę mam czekać już zapytałem ale jeszcze nie mam odpowiedzi, natomiast mój wniosek poszedł do BOŚ w Wigilię.

(edit)
Update, znowu cytat: "Umowę o dotację którą przesyłą BOŚ" czyli de facto nic nie wiadomo

Last edited:

Halczyn

Zadomawiam się
Dostalem dzisiaj propo z Masterlease oparta na leasingu z mozliwowcia wykupu/oddania. Poki co na leafa, ale calkiem ok-rata ok950 netto na 24 mce , wklad wlasny to dotacja. Oc i ac dodatkowo 3500

solik

Pionier e-mobilności
Czyli dolicz 300 do raty bo ubezpieczenie, Leaf to stare technologicznie auto ze zlaczem pod ktore juz Greenway nie bedzie nawet stawial ladowarek.. a ma chociaz LEDy?

Najnowsze dyskusje