wacu

Zadomawiam się
To auto z grudniowej dostawy, mam juz dostep do auta z aplikacji Tesla, wiem gdzie jest zaparkowane (plac pod Warszawa gdzie stoi multum samochodow), mam podgrzewana kanape i kierownice, bateria jeszcze nie wiem jaka - wg VIN jest to 60kw ale dowiem sie po naladowaniu do 100% czy pokaze 490 czy 450 zasiegu
Mam też VIN ale za cholerę nie wiem jak sprawdzić detale. Typu dostawa, detale wyposażenia. Jak to sprawdzić?

Natomiast dziś w końcu udało mi się dobić do konsultanta z Arval i co? Usłyszałem, że jako firma nie mają jeszcze dogranej w 100% umowy z BOŚ, mimo że wysyłają do nich wnioski. Ponoć jakiś zator się przez to zrobił. Udało się komukolwiek już z wnioskiem ME przejść z Arval przez BOŚ? Może ten człowiek mówił mi po prostu cokolwiek, bylebym się odczepił :>

Chciałem naiwnie załatwić temat przed feriami, no ale to już w ten weekend, więc teraz to mi się nie spieszy. Ciekawe tylko jak oni te całe multum aut tam przechowują na tym placu... Nie brzmi to jak idealne warunki patrząc na pogodę na przykład :)

wacu

Zadomawiam się
Tego co wyslalem? :) w tym watku juz pisala osoba ktora ma zaakceptowany wniosek o dotacje
Ten mój odebrał ;), natomiast nie wiem czy w takim razie dzwonić do drugiego bo ten mój dał mi numer rejestracyjny i VIN, ale czy mówił całą prawdę? :>

Co do zaakceptowanego to aż się cofnę w wątku bo chyba przegapiłem, wybaczcie.

(edit) tak, widzę jednego kolegę, który ma decyzję, rzeczywiście, nie wiem jak tego nie zobaczyłem :/ (edit)

Last edited:

olejek

Zadomawiam się
Ten mój odebrał ;), natomiast nie wiem czy w takim razie dzwonić do drugiego bo ten mój dał mi numer rejestracyjny i VIN, ale czy mówił całą prawdę? :>

Co do zaakceptowanego to aż się cofnę w wątku bo chyba przegapiłem, wybaczcie.

(edit) tak, widzę jednego kolegę, który ma decyzję, rzeczywiście, nie wiem jak tego nie zobaczyłem :/ (edit)
Decyzja niby jest ale tylko na mailu od opiekuna z Arvala. Mam nadzieje ze w rzeczywistosci tez. Ciekawe tylko kiedy auto bedzie :)

wacu

Zadomawiam się
Trzymam kciuki, bo na tę chwilę wszystko wskazuje na to że Arval się piekli bo nakupowali aut, a nie mają jak ich uruchomić finansowo przez te klocki z BOŚ.

solik

Pionier e-mobilności
Jakby przyjeli 27k od klientow przelewem a potem oddali po otrzymaniu dotacji to by bylo prosciej ;) ale widocznie sie czegos obawiaja.. i nie tylko oni bo do tej pory tylko PSA Bank sie na taka opcje zgodzil

Tymczasem Autenti na rok juz zatweirdzone, dokumenty podpisane wiec pewnie wysylka w najblizszy piatek a w polowie lutego zwrotka bo gdzies jest przecinek zamiast kropki, prognoza pokazuje dodatnia temperature to chociaz zimowek nie bedzie trzeba od razu brac xD