Pierwsze dostawy w 2022

Sfotek

Posiadacz elektryka
wiara w to ze handlowiec ma szklana kule i widzi podwojne szyby jakis geekow z forum samochodow elektrycznych :D kto byl w wawie i troche sobie posiedzial w salonie m.in czekajac na serwis ten widzial juz znudzonych ludzi troszke podsmiechujacych sie z telefonow od klientow, ciagle te same o to samo
Zamiast szukac skanow dowodow moga puscic maila do oczekujacych z podstawowymi informacjami, a tak kazdy dzwoni a oni sie smieja a jak przyjda auta to nawet nie odbieraja telefonow bo maja tyle roboty. W obu przypadkach kupujacy sa w dupie bo wiedza to co wyczytaja na fb lub forum. Ale moze musi tak byc …. Pionierzy nigdy nie mieli prosto … a i bedzie o czym opowiadac wnukom:)

Sfotek

Posiadacz elektryka
No to rozumiem. Mam nowy oddzial wydziału komunikacji i nawet tam nie byłem więc ciężko ocenić czy jest przyjazny :D zadzwonię i zapytam po prostu.
Jasne….. popatrz najpierw na podstawie jakiego paragrafu chcesz to robic… bylo to w watku odbiory grudzien 2021. Czasami pomaga rzucic artykulem.

pmlody

Pionier e-mobilności
Jasne….. popatrz najpierw na podstawie jakiego paragrafu chcesz to robic… bylo to w watku odbiory grudzien 2021. Czasami pomaga rzucic artykulem.
Poczytam, dzięki wielkie!

TomTom

Zadomawiam się
Takie pytanie w związku z przebiegiem dyskusji: co Tesla potrzebuje do wydania pojazdu oprócz kasy na koncie? Załóżmy że ma tylko pieniądze i nic więcej nie jest załatwione - wówczas wyda, a tylko trzeba zorganizować lawetę, czy są również jakieś inne komplikacje?

300ps

Zadomawiam się
Z salonem VW. Dostałem opiekuna do załatwienia tej sprawy. Przecieram szlaki, jestem pierwszym klientem Tesla & VWFS. Procedury nie do końca kompatybilne. Leasing załatwiony, promocja za 1pln na ubezpieczenie zaakceptowana ale jest problem w procesie płacenia. Tesla wymaga płatności za samochód przed rejestracją, a VW robił to zawsze po. TESLA przekazała oficjalne stanowisko, a VW zamierza się dostosować.
Oby się udało ;)
Ale robisz to wszystko z dotacja czy bez? Czy mógłbyś proszę wysłać namiary na człowieka z którym prowadzisz temat?

ml000

Zadomawiam się
Ale robisz to wszystko z dotacja czy bez? Czy mógłbyś proszę wysłać namiary na człowieka z którym prowadzisz temat?
Ja akurat bez dotacji, ale to chyba nie problem bo VW jest firmą która ma w ofercie leasing + dotacja. Kontakt na Priv

Last edited:

gim-kg

Pionier e-mobilności
Takie pytanie w związku z przebiegiem dyskusji: co Tesla potrzebuje do wydania pojazdu oprócz kasy na koncie? Załóżmy że ma tylko pieniądze i nic więcej nie jest załatwione - wówczas wyda, a tylko trzeba zorganizować lawetę, czy są również jakieś inne komplikacje?
Oficjalnie nie wydają samochodów niezarejestrowanych. Ma to zapobiec dilerce, czyli odsprzedaży samochodu nowego. Tak przynajmniej mnie poinformowali gdy odbierałem swoją TM3. Przy wydaniu robią zdjęcie DR, OC i tablic.

gim-kg

Pionier e-mobilności
Zamiast szukac skanow dowodow moga puscic maila do oczekujacych z podstawowymi informacjami, a tak kazdy dzwoni a oni sie smieja a jak przyjda auta to nawet nie odbieraja telefonow bo maja tyle roboty. W obu przypadkach kupujacy sa w dupie bo wiedza to co wyczytaja na fb lub forum. Ale moze musi tak byc …. Pionierzy nigdy nie mieli prosto … a i bedzie o czym opowiadac wnukom:)
No nie dokładnie, bo jak puszczą maila z informacją że samochód ma np. nowy procesor Ryzen to jest to oficjalna informacja która możesz wydrukować i nie odebrać samochodu w przypadku gdy będzie Atom. A tak naprawdę to oni nie wiedzą co dostaną. Po numerze nadwozia nie wiadomo, bo jak pisałem wcześniej dokumentacja techniczna przychodzi po 2 miesiącach. Czasami odbierający ma większe rozeznanie co jest nowego niż wydający samochód.

Sfotek

Posiadacz elektryka
No nie dokładnie, bo jak puszczą maila z informacją że samochód ma np. nowy procesor Ryzen to jest to oficjalna informacja która możesz wydrukować i nie odebrać samochodu w przypadku gdy będzie Atom. A tak naprawdę to oni nie wiedzą co dostaną. Po numerze nadwozia nie wiadomo, bo jak pisałem wcześniej dokumentacja techniczna przychodzi po 2 miesiącach. Czasami odbierający ma większe rozeznanie co jest nowego niż wydający samochód.
Oczywiscie - niech napisza ze nie wiedza i bedzie jasne:)

ciastek

Pionier e-mobilności
jak puszczą maila z informacją że samochód ma np. nowy procesor Ryzen to jest to oficjalna informacja która możesz wydrukować i nie odebrać samochodu w przypadku gdy będzie Atom.
Jak będzie Ryzen też możesz nie odebrać. Ba, jak już odbierzesz, to możesz zwrócić.