Pierwsze dostawy w 2022

Sfotek

Posiadacz elektryka
No to kto mowi prawde? tomwroclaw czy ostrie?
Ale to jest w S a nie w 3…

Swoja droga chcialem przypomniec ze wszystkim wam co nie odebraliscie auta w grudniu, obiecano koniec stycznia poczatek lutego ?
A bedzie pewnie poczatek marca, ale poczekacie na zaswiadczenia wiec pewnie koncowka marca ? i znow sie cala masa ludzi nie zalapie bo tesla w zabkach nie jest w stanie zmagazynowac i wydac 450aut w miesiac.
Tak bylo i tak bedzie…. A nasze VINu pojda do Niemca … bo oni maja infre zeby wydac wiecej

A tym czasem zostaje nam tylko nucic pod nosem:

Boko

Fachowiec
Niby swieze info ale nic nowego nie napisze :) wlasnie rozmawialem z Tesla - do konca stycznia osoby ktore nie maja VIN, maja zostac skontaktowani przez Tesla bo sa wlasnie w trakcie dystrybucji zamowien. Dodatkowo powiedziala, ze kolejnosc zamowienia nie ma zadnego wplywu na kontakt czy przypisanie VIN. No i na koniec fatality.. czy bedziemy miec wszystkie aktualizacje, Pani znudzonym glosem potwierdzila, ze tak, bedziemy miec

Art79mod

Zadomawiam się
Szyby tylne również? Bo z innych krajów ludzie zgłaszają Ryzen ale bez szyb.
Ja mam odbiór na maj wiec szanse większe na pozostałe dodatki?

pmlody

Pionier e-mobilności
i dopytac sie w swoim Urzedzie, czy rejestracja przejdzie bez kwitka o zwolnieniu z akcyzy:) - na pewno bedzie obsuwa...
Możesz coś więcej o tym napisać?

gim-kg

Pionier e-mobilności
Możesz coś więcej o tym napisać?
Część urzędów dopuszcza rejestracje czasową bez dokumentu o zwolnieniu z akcyzy, który należy dostarczyć przy odbiorze „twardego” dowodu. Część nie chce w ogóle rejestrować bez tego dokumentu. Były problemy z tym w Q4’21.

nyknow

Fachowiec
Niby swieze info ale nic nowego nie napisze :) wlasnie rozmawialem z Tesla - do konca stycznia osoby ktore nie maja VIN, maja zostac skontaktowani przez Tesla bo sa wlasnie w trakcie dystrybucji zamowien. Dodatkowo powiedziala, ze kolejnosc zamowienia nie ma zadnego wplywu na kontakt czy przypisanie VIN. No i na koniec fatality.. czy bedziemy miec wszystkie aktualizacje, Pani znudzonym glosem potwierdzila, ze tak, bedziemy miec
Ja tez dzisiaj rozmawiałem i generalnie beda dzwonić jak nr vin bedzie przypisany - kwestia tygodnia dwóch tygodni no i trzeba sie decydowac czy bierzemy auto czy nie - od polowy lutego odbiory planują - nie pytałem o inne rzeczy bo nawet nie wiem do końca co to oznacza ryzen czy jakiś nie ryzen :) - była zdziwiona ze jeszcze nie wiem czy chcę kupić teraz czy w maju/czerwcu :) - ja też jestem zdziwiony w sumie ze jeszcze nie wiem bo to raczej powinienem chciec :) ale jakoś tez odbior wiosną bardziej mi odpoiwada (kwestia opon, zima, szybkie ogarnięcie tych ładowarek itd.)

Art79mod

Zadomawiam się
Wg ostatnich info podwójne szyby z tylu będą tylko w TMY.
Kolega pisze ze szyby maja być w każdej 3ce czy to SR czy LR