klika plus/minus temperatury i wtedy pojawia się takie małe menu i tam jest ogrzewanie przedniej i tylnej. Tylko pytanie po co, skoro ona nie paruje, bo auto samo sobie z tym radzi
To niestety nieprawda. Mam wszystko na auto 20 st., a szyba potrafi zaparować. Na pewno po krótkim postoju jak było -10 stopni trzeba ręcznie odpalić nadmuch na przód, bo przy auto nie daje max, tylko delikatnie i trwało by to 5 minut, trochę słabo jak się jedzie 140. Poza tym rzadko, ale zdarzało mi się w czasie jazdy jak były mrozy.
Co do mojej Żony - jej podejście jest takie, że nie będzie się uczyć bo jej zawód wymaga ciągłego i skomplikowanego uczenia się, więc nie chce sobie zaprzątać umysłu zapamiętywaniem rzeczy - których w każdym innym samochodzie zapamiętywać nie trzeba. Jest guzik ze znaczkiem i już. No i w poprzedniej wersji tak było - nie trzeba się było uczyć, był guzik ze znaczkiem, w normalnym miejscu - tylko dotykowy.
No dla mnie ten interfejs jest do zaorania. Nie dosc ze jest gorszy to jeszcze spowodowal ze wszystko wolniej dziala, lacznie z kamera do cofania.
Jak już pisałem w innym wątku, dostałem nową wersję i można już przypiąć do szybkich ustawień zapis rejestratora. Kamera cofania też już działa bez lagów! Zapewne i ogrzewanie szyby dodadzą do konfigurowalnych, wyeliminują pozostałe lagi, poprawią pogorszony interfejs audio, itd. Ale nie tak od razu, bo to by oznaczało że popełnili błędy, a w Tesli przecież nigdy nie było "poprawek błędów", zawsze są "usprawnienia"
Inni podawali, że reset naprawia lagi, próbowałeś?