Nowy v11 UI

krzyss

Pionier e-mobilności
Nie jeżdżę na wewnętrznym więc nie wiem - zdaję się na auto, które samo przełącza obiegi, żeby oszczędzać energię i zachować komfort.
Auto mnie wkurza bo wiatrak ma zazwyczaj na 3 i slychac szum. No i wewnetrzny wlaczam jak jakis kopciuch jedzie.

Michal

Moderator
Rozumiem - mi też się zdarza ale na tyle rzadko, że nie przeszkadza mi to specjalnie. Tym bardziej, że ciężko teraz do tego dotrzeć... Częściej używałem tego w Ceedzie, bo tam miałem przycisk :/

krzyss

Pionier e-mobilności
Rozumiem - mi też się zdarza ale na tyle rzadko, że nie przeszkadza mi to specjalnie. Tym bardziej, że ciężko teraz do tego dotrzeć... Częściej używałem tego w Ceedzie, bo tam miałem przycisk :/
No dla mnie ten interfejs jest do zaorania. Nie dosc ze jest gorszy to jeszcze spowodowal ze wszystko wolniej dziala, lacznie z kamera do cofania. Wlaczenie wartownika zeby zobaczyc nagrania dzis sprawdzalem trwa 72 sekundy…
I jeszcze na auto klimatyzacji ciagle sam mi wlacza grzanie foteli mimo ze fotele mam wylaczone z auto. Co jakis czas pyk i znow sie wlaczaja.

Michal

Moderator
Szkoda, że tak Ci doskwiera, bo ja naprawdę jestem zadowolony z tego updatu :p

wszystko wolniej dziala, lacznie z kamera do cofania
Dzisiaj podczas wyjazdu 4 razy pod rząd mówiłem żonie, że chyba to naprawili, bo ani razu nie miałem problemu. Ogólnie zorientowałem się, że już nie miewam od dawna tego zacinania obrazu (oprogramowanie mam 2022.4).

Wlaczenie wartownika zeby zobaczyc nagrania dzis sprawdzalem trwa 72 sekundy…
Załadowałem pendrive 256GB - była promka na morele Samsung BAR Plus 2020 - wygląd identyko jak Tesli, cena 129 zł = 85 zł po odliczeniu (vat pit). Dzięki temu przestałem oglądać filmy - oglądam auto i tak na myjni co jakiś czas i jak coś zauważę, to będę sprawdzał ;)

sam mi wlacza grzanie foteli
Ustawiłem na auto + 19C i jestem mega zadowolony, bo nie muszę tego przestawiać. Żona na początku walczyła, że sama chce ustawiać ale teraz się przekonała i jeszcze tylko nieraz sprawdza, czy na pewno grzeją jak wsiada chociaż ma auto (i zawsze grzeją).

Khar

Posiadacz elektryka
klika plus/minus temperatury i wtedy pojawia się takie małe menu i tam jest ogrzewanie przedniej i tylnej. Tylko pytanie po co, skoro ona nie paruje, bo auto samo sobie z tym radzi ;)
To niestety nieprawda. Mam wszystko na auto 20 st., a szyba potrafi zaparować. Na pewno po krótkim postoju jak było -10 stopni trzeba ręcznie odpalić nadmuch na przód, bo przy auto nie daje max, tylko delikatnie i trwało by to 5 minut, trochę słabo jak się jedzie 140. Poza tym rzadko, ale zdarzało mi się w czasie jazdy jak były mrozy.
Co do mojej Żony - jej podejście jest takie, że nie będzie się uczyć bo jej zawód wymaga ciągłego i skomplikowanego uczenia się, więc nie chce sobie zaprzątać umysłu zapamiętywaniem rzeczy - których w każdym innym samochodzie zapamiętywać nie trzeba. Jest guzik ze znaczkiem i już. No i w poprzedniej wersji tak było - nie trzeba się było uczyć, był guzik ze znaczkiem, w normalnym miejscu - tylko dotykowy.

No dla mnie ten interfejs jest do zaorania. Nie dosc ze jest gorszy to jeszcze spowodowal ze wszystko wolniej dziala, lacznie z kamera do cofania.
Jak już pisałem w innym wątku, dostałem nową wersję i można już przypiąć do szybkich ustawień zapis rejestratora. Kamera cofania też już działa bez lagów! Zapewne i ogrzewanie szyby dodadzą do konfigurowalnych, wyeliminują pozostałe lagi, poprawią pogorszony interfejs audio, itd. Ale nie tak od razu, bo to by oznaczało że popełnili błędy, a w Tesli przecież nigdy nie było "poprawek błędów", zawsze są "usprawnienia" :)
Inni podawali, że reset naprawia lagi, próbowałeś?

krzyss

Pionier e-mobilności
No dla mnie ten interfejs jest do zaorania. Nie dosc ze jest gorszy to jeszcze spowodowal ze wszystko wolniej dziala, lacznie z kamera do cofania. Wlaczenie wartownika zeby zobaczyc nagrania dzis sprawdzalem trwa 72 sekundy…
I jeszcze na auto klimatyzacji ciagle sam mi wlacza grzanie foteli mimo ze fotele mam wylaczone z auto. Co jakis czas pyk i znow sie wlaczaja.
Po ostatnich aktualizacjach kamera wsteczna juz dziala plynnie. Za to boczne kamery potrafia krecic kolka i sie nie ladowac.
Zrobilem
Reset, bede testowal.

gim-kg

Pionier e-mobilności
EM chyba chce żebyśmy sami zrezygnowali z sentry, bo aby włączyć odtwarzacz to trzeba mieć anielską cierpliwość… bo mieli, mieli i mieli…. Ponad 1,5 minuty.

krzyss

Pionier e-mobilności
Ja dzis nie znalazlem jak wlaczyc przegladarke video w aucie… nie umiem tego znalezc.
Jak masz ruch dookola auta to trzeba poczekac po kliknieciu i mozna przegladac, ale jak nic sie nie dzieje to nie wiem gdzie kliknac :)

Michal

Moderator
Obstawiam, że trzy kropki na dole na środku i ikonka kamery, albo na postoju ikonka kamery/kółko na górze.