Witam.
Przeglądałem właśnie konfigurator TMY..., jako że Enyaq oraz ID4 są bardzo drogie, wydała mi się to bardzo ciekawa opcja i jednak auto jakby fajniejsze, bardziej szlachetne i ciekawsze z tą całą polityką, aktualizacjami itd.
Mam pytanie, czy Teslę faktycznie zamawia się auto na stronie, czy jechać standardowo do salonu? Widziałem tutaj na forum też prośby o skorzystanie z linka polecającego, jak to właściwie się odbywa jeśli chodzi o ewentualne zamówienie?
Jak zdążyłem się zorientować zniżek nie ma, ale może zamawiając w salonie dostanie się jakieś dywaniki czy coś z doposażenia, np. hak? (mam bagażnik na rowery na hak więc by się przydał, jak również do przyczepki).
Druga sprawa, czy warto doposażać auto o tzw. rozszerzony autopilot? I czy faktycznie można to ewentualnie później dokupić poprzez aktualizację?
Mam też pytanie jakie są obecnie terminy, gdybym zamówił auto? Czy leasing załatwia się standardowo? Do tej pory korzystałem zawsze z Santander Leasing, ale widzę na stronie, że Tesla ma jakby swój leasing dostępny? Co lepsze?
I jeszcze ładowanie, mam w garażu gniazdo 3-fazowe i przyłącze w domu 17 kW (z racji pompy ciepła), dodatkowo w grudniu założyłem panele 16 kWp. Czy daje jakąś swoją tzw. "ładowarkę" do domu, czy trzeba coś jeszcze dokupić?
Sporo tego, jestem nowy na forum i całkiem nowy w temacie Tesli, z góry przepraszam za banalne pytania.