Tesla Model Y LR/P - Dostawa Q1 2022

ZYSKA

Nowy na Forum
Ciekawe czy będą wyposażone w haki na siatki cargo i półkę bagażnika. Jeśli nie, może retrofit?
Haki będzie można domontować w serwisie - chyba.
Siatki cargo? Nie wiem czy nawet są uchwyty za to dwie głębokie kieszenie po bokach.
Półki nad bagażnikiem raczej na pewno nie ma - ale Ali ma wszystko ;)

piotr_ev

Fachowiec
Czyli dostawy Q1 nie maja ani siatek cargo z uchwytami, ani półek. Szkoda. Czekam na info, bo mam nadzieje ze będą jakieś retrofit. Te z Ali nie wyglądają za dobrze.

Giaur77

Fachowiec
Czyli dostawy Q1 nie maja ani siatek cargo z uchwytami, ani półek. Szkoda. Czekam na info, bo mam nadzieje ze będą jakieś retrofit. Te z Ali nie wyglądają za dobrze.
Te z Ali nie są złe. Na razie, od 2 miesięcy, dobrze działa.

Attachments

• 20211228_220612~2.jpg
    20211228_220612~2.jpg
    1,5 MB · Liczba wyświetleń: 24

Pawlick

Nowy na Forum
Witam.
Przeglądałem właśnie konfigurator TMY..., jako że Enyaq oraz ID4 są bardzo drogie, wydała mi się to bardzo ciekawa opcja i jednak auto jakby fajniejsze, bardziej szlachetne i ciekawsze z tą całą polityką, aktualizacjami itd.
Mam pytanie, czy Teslę faktycznie zamawia się auto na stronie, czy jechać standardowo do salonu? Widziałem tutaj na forum też prośby o skorzystanie z linka polecającego, jak to właściwie się odbywa jeśli chodzi o ewentualne zamówienie?
Jak zdążyłem się zorientować zniżek nie ma, ale może zamawiając w salonie dostanie się jakieś dywaniki czy coś z doposażenia, np. hak? (mam bagażnik na rowery na hak więc by się przydał, jak również do przyczepki).
Druga sprawa, czy warto doposażać auto o tzw. rozszerzony autopilot? I czy faktycznie można to ewentualnie później dokupić poprzez aktualizację?
Mam też pytanie jakie są obecnie terminy, gdybym zamówił auto? Czy leasing załatwia się standardowo? Do tej pory korzystałem zawsze z Santander Leasing, ale widzę na stronie, że Tesla ma jakby swój leasing dostępny? Co lepsze?

I jeszcze ładowanie, mam w garażu gniazdo 3-fazowe i przyłącze w domu 17 kW (z racji pompy ciepła), dodatkowo w grudniu założyłem panele 16 kWp. Czy daje jakąś swoją tzw. "ładowarkę" do domu, czy trzeba coś jeszcze dokupić?

Sporo tego, jestem nowy na forum i całkiem nowy w temacie Tesli, z góry przepraszam za banalne pytania. :)

krzyss

Pionier e-mobilności
Zamawia sie na stronie. Zadnych rabatow.
Linkow polecajacych juz nie ma.
Pilota mozesz domowic ale ogolnie nie dziala on tak jak by Ci sie wydawalo. Z imprezy nie dowiezie.
Jak dzis zamowisz to na maj sa szanse. Santander leasing spokojnie ogarnia tesle. To co proponuja na stronie to bardzo slaba oferta.
Daja zwykle evse 230v wiec jak chcesz szybciej to jakos wallbox albo cos przenosnego na 3 fazy 11kW