Tesla 3 opony całoroczne. A jesli nie to jakie felgi i czujniki TM3 2021

krzyss

Pionier e-mobilności
Jestem juz w 95% przekonany do opon, tesla na odbiorze za kilkanascie dni a sniegu nie ubywa wiec na letnich nie pojezdze raczej.
Chce całoroczne opony, prawie w zimie nie jezdze w gory, a sniegu jest raczej malo (nie dotyczy Warszawy od 2 tygodni).
Jedyne co mnie powstrzymuje to hałas... bedzie dużo głośniej latem ???

Kola seryjne LR 235/45/18.

Last edited:

Giacomo

Fachowiec
Niestety , nie pomoge , sam mam 2 komplety , bo zimowki chcialem 19 , i u mnie bez nich to samobojstwo - sa glosniejsze jak letnie , ale to raczej normalne. wielosezon powinny byc cichsze jak zimowki , ale czy cichsze jak letnie ? Hmmm

Bronek

Pionier e-mobilności
Jestem juz w 95% przekonany do opon, tesla na odbiorze za kilkanascie dni a sniegu nie ubywa wiec na letnich nie pojezdze raczej.
Chce całoroczne opony, prawie w zimie nie jezdze w gory, a sniegu jest raczej malo (nie dotyczy Warszawy od 2 tygodni).

Kola seryjne LR 235/45/18
u mnie o czy kilka razy pisałem - zimówki są zdecydowanie cichsze. dziwne ale prawdziwne. kupilem z jakimiś felgami i drugi sezon OK
tempFileForShare_20191130-184648-800x498_copy_1024x637.jpg

Attachments

• 20201225_111543.jpg
    20201225_111543.jpg
    453,5 KB · Liczba wyświetleń: 240

Giacomo

Fachowiec

Kola seryjne LR 235/45/18

Bronek

Pionier e-mobilności
"Oponytanio" czy jakos tak ( to sklep miedzynarodowy) i byl to jeden z nielicznych sklepów co wtedy rozpoznawał Tm3. Dostawa z Niemiec z czujnikami TMPS i ekstra zapakowane. Ale za rok kupie wielosezonowe. na naszą jazde wystarczy

danielm

Pionier e-mobilności
korzystając z okazji powstania tego tematu chciałbym wszystkich kolegów przeprosić za warunki panujące w tym roku na drogach.
Całe życie miałem opony zimowe i zmieniałem je co pół roku wkurzając się przy tym że śniegu nie ma, po co ja to robię. Koledzy z pracy się ze mnie śmiali bo wszyscy na całorocznych jeżdżą a ja się urywam z pracy bo termin w warsztacie zarezerwowany i opony zmienić trzeba.
Korzystając z okazji kupna tesli postanowiłem z tym skończyć i w listopadzie 2019 kupiłem całoroczne Bridgestone. No i super, nawet w góry nasze na nich pojechałem z bydgoszczy, śniegu brak, jeździ się elektrykiem po górach wspaniale, byłem przeszczęśliwy. No i po pandemii przyszła zima, śniegu nawaliło, a tesla zaczęła się mocno ślizgać. Za rok kupuje zimówki :)

krzyss

Pionier e-mobilności
korzystając z okazji powstania tego tematu chciałbym wszystkich kolegów przeprosić za warunki panujące w tym roku na drogach.
Całe życie miałem opony zimowe i zmieniałem je co pół roku wkurzając się przy tym że śniegu nie ma, po co ja to robię. Koledzy z pracy się ze mnie śmiali bo wszyscy na całorocznych jeżdżą a ja się urywam z pracy bo termin w warsztacie zarezerwowany i opony zmienić trzeba.
Korzystając z okazji kupna tesli postanowiłem z tym skończyć i w listopadzie 2019 kupiłem całoroczne Bridgestone. No i super, nawet w góry nasze na nich pojechałem z bydgoszczy, śniegu brak, jeździ się elektrykiem po górach wspaniale, byłem przeszczęśliwy. No i po pandemii przyszła zima, śniegu nawaliło, a tesla zaczęła się mocno ślizgać. Za rok kupuje zimówki :)
Jaki model kupiles ?
Ja mysle nad:
Nokian Seasonproof 235/45 R18 98 W XL
albo
FalkenEuroall Season AS210235/45 R1898VXL

Obie w cenie ok 650.-

PS. Na zimowkach tez sie ludzie slizgaja i to mocno, smartem na zimowych kolach nie moglem z parkingu wyjechac...

danielm

Pionier e-mobilności
Jaki model kupiles ?
Ja mysle nad:
Nokian Seasonproof 235/45 R18 98 W XL
albo
FalkenEuroall Season AS210235/45 R1898VXL

Obie w cenie ok 650.-

PS. Na zimowkach tez sie ludzie slizgaja i to mocno, smartem na zimowych kolach nie moglem z parkingu wyjechac...
bridgestone wheathercontrol A005

Attachments

• 20201028_162720.jpg
    20201028_162720.jpg
    348,5 KB · Liczba wyświetleń: 105

krzyss

Pionier e-mobilności
A ktos wie co jest z czujnikami do nowych 2021 TM3 ? podobno sa po BT. Mozna gdzies takie kupic ?
Wszyscy naookolo mi odradzaja uniwersalne opony i sie ze mnie smieja 😀 chyba musze kupic prawilne zimowki, ale to bym wolal oddzielne felgi z czujnikami, ktos juz o tym myslal ?