Ubezpieczenie Tesli Model 3 - co trzeba wiedzieć (PZU, Hestia, ...)

Hue Zarri

Posiadacz elektryka
Dostalem dzis propozycje ubezpieczenia AC rocznej tesli 3LR. Samochod zostal wyceniony na 194kpln, przebieg 28kkm. Najtansza oferta pzu - 11.963pln. Czy ja robie cos zle?

Sporo, za bardzo sporo.

Ja przeniosłem się do Hestii. Co do PZU i wywiązania się ze szkody wymiany szyby na AC, opiszę w niedalekiej przyszłości bo fajne kwiatki wyszły.

krzyss

Pionier e-mobilności
Nie rozumiem, nie mogłeś kupić ubezpieczenia przez rozmowę telefoniczna z konsultantem to wziąłeś u konkurencji za 2x więcej?
Nie bylo online, dzwonilem dostalem oferte na prawie 7000 i to bez assistance. Bardzo w avivie podnosi cene wariant naprawa ASO i gwarancja pelnej kwoty po szkodzie. Aviva jest tania jak wybierasz sporo opcji z udzialem wlasnym.

Darkoblues

Zadomawiam się
A ja dostałem z automatu ofertę z EFL na roczną LR na poziomie 14k zł... niezłą mają fantazję:), szczególnie, że za pierwszy rok w PZU wyszło 6300zl

gim-kg

Pionier e-mobilności
Sporo, za bardzo sporo.

Ja przeniosłem się do Hestii. Co do PZU i wywiązania się ze szkody wymiany szyby na AC, opiszę w niedalekiej przyszłości bo fajne kwiatki wyszły.
Z Hestią myślisz że będzie lepiej? Każdy ubezpieczyciel dba o swoje interesy, ale z niecierpliwością czekam na twoją opinie. Ja właśnie oddałem samochód na wymianę drzwi z AC PZU w BodyShop Makurat Gdańsk. Jak na razie ok (mam nadzieje że tak będzie do końca). Po odbiorze opisze swoje doświadczenie.

Attachments

• DDE25CA4-E5FA-4971-8EA7-B374FE6E4996.jpeg
    DDE25CA4-E5FA-4971-8EA7-B374FE6E4996.jpeg
    138,6 KB · Liczba wyświetleń: 111

Szatan

Posiadacz elektryka
Nie bylo online, dzwonilem dostalem oferte na prawie 7000 i to bez assistance. Bardzo w avivie podnosi cene wariant naprawa ASO i gwarancja pelnej kwoty po szkodzie. Aviva jest tania jak wybierasz sporo opcji z udzialem wlasnym.
Możesz napisać jakie dodatkowe opcje wybrałeś poza OC/AC assistance i naprawa na oryginalnych częściach?
Moje ubezpieczanie u nich to dokładnie 3612zl. Takie są opcje które mam u siebie.
Wole mieć udział własny w szkodzie 500zł niż jak ma być ubezpieczenie droższe o tą kwotę...

1646376534588.png

krzyss

Pionier e-mobilności
Możesz napisać jakie dodatkowe opcje wybrałeś poza OC/AC assistance i naprawa na oryginalnych częściach?
Moje ubezpieczanie u nich to dokładnie 3612zl. Takie są opcje które mam u siebie.
Wole mieć udział własny w szkodzie 500zł niż jak ma być ubezpieczenie droższe o tą kwotę...

View attachment 4351
Ciezko tak zwyczajnie porównać ubezpieczenia. Trzeba pamietac ze ja mam leasing, uzytkuje auto służbowo. Mieszkam w Warszawie. Jedna z drozszych opcji jest Ochrona Sumy Ubezpieczenia, oraz Auto Wartosc 100%.
Assistance mam holowanie w Europie do 1000km.
Nie mam teraz dostepu do polisy, ale to co daje to jest to samo, tylko finalnie dostalem jeszcze 350zl rabatu.
U Ciebie niezle to wyglada, ale czy ty przypadkiem nie masz wersji SR+ ?? to auto lekko 20% tansze, słabsze mocowo i nie widze gwarancji naprawy pojazdu w ASO, bo samo uzywanie czesci z logo producenta nie gwarantuje naprawy w BodyShop.

Dlatego to porównanie jest troche na siłę, rozmawiamy o dwóch różnych autach...

Attachments

• ubezp1.png
    ubezp1.png
    76,9 KB · Liczba wyświetleń: 123

Szatan

Posiadacz elektryka
masz racje, że ciężko to wszystko porównywać. Ja jestem z Aviva już ponad 10 lat bo pierwsze 3 lata miałem u nich ubezpieczone auta jak jeszcze mieszkałem w UK.
Rozmawiałem kiedyś z dziewczyną od której kupiłem Mazde 6 i ona pracując dla Nationale-Nederlanden polecała ubezpieczyć auto właśnie w PZU. Mi trochę z lenistwa już nie chciało się zmieniać bo póki żadnej szkody nie ma to żaden ubezpieczyciel nie robi problemów, schody się zaczynają jak coś się stanie i wtedy może wyjść czemu gdzieś taniej a gdzie indziej drożej,
Ja mieszkam w Trójmieście i parkuje auto w domowym garażu z alarmem to też wpływa na kwotę AC

solik

Pionier e-mobilności
Polecanie PZU dzis to jeszcze zmierzch sprzed 10 lat gdzie mieli wlasne warsztaty i nawet wlasna flote zastepczych samochodow (hybrydowych). Teraz to zwykly zbuntowany posrednik (aut wlasnych nie maja, najmuja od najtanszych i najwiekszych wypozyczalni) robiacy problemy na kazdym kroku jak inne 'butikowe' ubezpieczalnie.

krzyss

Pionier e-mobilności
masz racje, że ciężko to wszystko porównywać. Ja jestem z Aviva już ponad 10 lat bo pierwsze 3 lata miałem u nich ubezpieczone auta jak jeszcze mieszkałem w UK.
Rozmawiałem kiedyś z dziewczyną od której kupiłem Mazde 6 i ona pracując dla Nationale-Nederlanden polecała ubezpieczyć auto właśnie w PZU. Mi trochę z lenistwa już nie chciało się zmieniać bo póki żadnej szkody nie ma to żaden ubezpieczyciel nie robi problemów, schody się zaczynają jak coś się stanie i wtedy może wyjść czemu gdzieś taniej a gdzie indziej drożej,
Ja mieszkam w Trójmieście i parkuje auto w domowym garażu z alarmem to też wpływa na kwotę AC
Ja w Aviva mialem dwa smarty przez chyba 8 lat.. ale w 2019r. cos im odwalilo i dali mi zwyzke 40% (zadnej szkody od 10lat, kompletnie nic), spytalem o co chodzi i nie umieli odpowiedziec :D Kazdy ubezpieczyciel ma swoje systemy do wyliczania... ja od chwili kiedy osiagnalem 40 lat mam najtaniej w PZU.

krzyss

Pionier e-mobilności
Polecanie PZU dzis to jeszcze zmierzch sprzed 10 lat gdzie mieli wlasne warsztaty i nawet wlasna flote zastepczych samochodow (hybrydowych). Teraz to zwykly zbuntowany posrednik (aut wlasnych nie maja, najmuja od najtanszych i najwiekszych wypozyczalni) robiacy problemy na kazdym kroku jak inne 'butikowe' ubezpieczalnie.
Nowy zarząd optymalizuje, żeby tylko nie skonczylo sie jak ze stadniną w Janowie ;) dużo złego sie słyszy o PZU ostatnio.. ja życzę wszystkim bezszkodowości :D