Ubezpieczenie Tesli Model 3 - co trzeba wiedzieć (PZU, Hestia, ...)

krzyss

Pionier e-mobilności
TM3LR po roku wycena PZU 179.470 netto+50%VAT
Składka OC/AC/NW 4.454 tj. 2.48% (i tak wzrosło, bo przy zakupie było 2,18%)
No wiec okazuje sie jednak ze to na polisie to juz jest finalna wartosc pojazdu, a nie + Vat... czyli PZU zaniza.

kARPIU

Fachowiec
Dostalem dzis propozycje ubezpieczenia AC rocznej tesli 3LR. Samochod zostal wyceniony na 194kpln, przebieg 28kkm. Najtansza oferta pzu - 11.963pln. Czy ja robie cos zle?

Last edited:

krzyss

Pionier e-mobilności
Dostalem dzis propozycje ubezpieczenia AC rocznej tesli 3LR. Samochod zostal wyceniony na 194kpln, przebieg 28kkm. Najtansza oferta pzu - 11.963pln. Czy ja robie cos zle?
Leasing czy osoba prywatna ? masz znizki/zwyzki ? Wycena pojazdu jak u wszystkich, a kwota troche duza... Probowales w Generali ?

kARPIU

Fachowiec
Leasing czy osoba prywatna ? masz znizki/zwyzki ? Wycena pojazdu jak u wszystkich, a kwota troche duza... Probowales w Generali ?
Osoba prywatna, mam zwyżkę incydentalna z poprzedniego samochodu i znizki pzu

krzyss

Pionier e-mobilności
Osoba prywatna, mam zwyżkę incydentalna z poprzedniego samochodu i znizki pzu
To ile w sumie masz znizki z AC ?
Bo zeby placic za pakiet odnowienie ponizej 5000.- PLN musisz miec 60% znizki z OC i AC.... jesli miales powiedzmy 40% znizki i szkode to defakto masz raptem 20% znizki... ubezpieczalnie tak licza zeby cie ograc. Probowales pisac do Tomka z PZU ? on potrafi obnizyc kwoty... ale jest pare osob ktore twierdza ze ich blokuje, co nie jest prawda bo tak robi system PZU a nie on sam.

Szatan

Posiadacz elektryka
Czemu nie sprawdzacie oferty u Avivy? Ja mam u nich ubezpieczona TM3 za 3100zl AC/OC. Mam tez u nich ubezpieczenie domu ale to chyba duzego wplywu na cene za auto nie ma.