Serwis Tesli - przeprowadzka na Radzymińską?

danielm

Pionier e-mobilności
Dokładnie, mi tez tak powiedziano w salonie Tesli na Radzyminskiej, a dokladniej ze VCentrum ma autoryzacje na naprawy blacharskie juz teraz. Natomiast bedac w serwisie Tesli uslyszalem ze to nie prawda i aktualnie jest "przetarg" na autoryzacje, Vcentrum jest jednym z warsztatow ktory sie o nia stara, wspomniano tez dodatkowo o lokalizacji na poludniu Polski ...
bo Tesla niedopuszcza nieautoryzowane serwisy blacharskie więc wszystko jest po cichu na razie. Wiadomo że VCentrum chce zarabiać więc się przyznaje że może. i wiadomo że tesla polska nie może się przyznać do czasu uzyskania certyfikacji :)

Tomasz345

Nowy na Forum
Spędziłem dziś pół dnia na zgłaszaniu szkody i kontaktach z serwisem na Powsińskiej i leasingodawcą. Jak się okazuje serwis nie współpracuje z ubezpieczycielami. Klient ma zapłacić fakturę, a z ubezpieczycielem sam się chrzanić. Kiepsko to wróży sensownemu rozliczeniu, póki co kosztorys w Tesli o ponad 50% wyższy niż wycena przez rzeczoznawcę w Warcie.

krzyss

Pionier e-mobilności
Spędziłem dziś pół dnia na zgłaszaniu szkody i kontaktach z serwisem na Powsińskiej i leasingodawcą. Jak się okazuje serwis nie współpracuje z ubezpieczycielami. Klient ma zapłacić fakturę, a z ubezpieczycielem sam się chrzanić. Kiepsko to wróży sensownemu rozliczeniu, póki co kosztorys w Tesli o ponad 50% wyższy niż wycena przez rzeczoznawcę w Warcie.
A daj poczytac co tam rzeczoznawca zastosowal :)

danielm

Pionier e-mobilności
1. bo to leasing powinien się bawić z serwisem tesli a nie Ty, bo to on jest właścicielem auta
2. na podstawie czego rzeczoznawca Warty wycenia cokolwiek? zamienników nie ma, cześci są tylko i wyłacznie od Tesli, roboczogodzina też
3. idz do rzeczoznawcy PZU, on mi roczne auto wycenił na 245tys podczas gdy nowa kosztuje 253tys :)

kaziwich

Posiadacz elektryka
edit: podobno Tesla bodyshop jest juz we Wroclawiu - LCM Corp i LUXURYCORP CENTRUM MOTORYZACJI WROCLAW.
W wyszukiwarce Approved Bodyshop Network na Polske pokazuje tylko jedno miejsce:
C006C2F8-3C55-4D63-85D1-66A3E0EB60F7.jpeg

podicool

Zadomawiam się
Jak tydzień temu rozmawiałem z kierownikiem blacharki z Vcentrum do końca kwietnia powinni dostać autoryzację od tesla . Czekam z pomalowaniem zderzaka po incydencie na parkingu. Na szczęście OC sprawcy ale nieszczęście AXA.