Pierwsze dostawy w 2022

ostrix

Zadomawiam się
masz obowiązkowy?
Nie
przesada!
ja zaplacilem 3600zł na 3 lata
Czyli płacisz 1200zł/rok. Mi właśnie obniżyli ofertę o 10% czyli wychodzi 1310zł na rok czyli i tak 110zł więcej...
Z tego co rozumiem, GAP zapewnia wypłatę różnicy między wartością przyjętą do likwidacji szkody w AC a wartością fakturową. Należy sobie odpowiedzieć na pytanie jaka będzie wartość na potrzeby AC w trakcie leasingu - czy faktycznie spadek wartości, który będzie objęty ochroną GAP, będzie dotkliwy. W moim przypadku już w tej chwili wartość pojazdu jest 43.000 PLN wyższa niż na fakturze, więc spodziewam się, że "bez łaski" będę mieć sume ubezpieczenia na AC w wysokości bardzo zbliżonej do wartości z FV.
Piszesz chyba o GAP Casco tam to wyglada właśnie na zasadzie różnicy AC a wartością fakturową. Ja mam ofertę GAP fakturowy, czyli nie patrzę na AC, jak będzie kradzież albo szkoda całkowita to wypłacają kwotę z faktury.

TomTom

Zadomawiam się
Nie

Czyli płacisz 1200zł/rok. Mi właśnie obniżyli ofertę o 10% czyli wychodzi 1310zł na rok czyli i tak 110zł więcej...

Piszesz chyba o GAP Casco tam to wyglada właśnie na zasadzie różnicy AC a wartością fakturową. Ja mam ofertę GAP fakturowy, czyli nie patrzę na AC, jak będzie kradzież albo szkoda całkowita to wypłacają kwotę z faktury.

Czy Gapa można zorganizować również w jakiś czas po zakupie/rejestracji?

ostrix

Zadomawiam się
Czy Gapa można zorganizować również w jakiś czas po zakupie/rejestracji?
Agent PKO powiedział mi, że GAP działa od 13 miesiąca, a w pierwszych 12 miesiącach powinienem mieć AC 100%. Jak nie wezmę jednak GAPa fakturowego na początku to po 12 miesiącach mogę wziąć GAP Casco, ale on dopiero zacznie działać od 25 miesiąca, ponieważ GAP aktywuje się zawsze po 12 miesiącach.

Może ktoś mądrzejszy potwierdzi czy to prawda :p

do 6 miesiecy od zakupu
Mi PKO powiedziało, ze muszę się zdecydować na GAP przed rejestracją auta.

3skowy

Zadomawiam się
1647881656103.png

Ja musiałem niestety dokupić to po prawej ;)
Warunki dość przeciętne ubezpieczenia jeśli chodzi o Assistance, ale po roku mogę już sam ubezpieczyć podobno - dodatkowo mogę sobie doubezpieczyć assistance podobno (może ktoś potwierdzić?).

1647881729290.png

ostrix

Zadomawiam się
View attachment 4630
Ja musiałem niestety dokupić to po prawej ;)
Warunki dość przeciętne ubezpieczenia jeśli chodzi o Assistance, ale po roku mogę już sam ubezpieczyć podobno - dodatkowo mogę sobie doubezpieczyć assistance podobno (może ktoś potwierdzić?).

View attachment 4631
Można rozszerzyć Assistance, agent PKO podał mi cenę za rozszerzenie 346zl.
Generalnie dostałem podobna propozycje ubezpieczenia z PZU od PKO do Twojej - 6090zl bez ochrony zniżek, a mój agent PZU zrobił mi 4332zl z ochrona zniżek, wiec trochę szukają frajera i oczywiście biorę ze swojego źródła. Dziwne bo ja mam pełna dowolność i PKO nie narzuca brania ubezpieczenia u nich.

Na ile lat masz wyliczony GAP?

3skowy

Zadomawiam się
Na ile lat masz wyliczony GAP?
4 lata.

Dziwne bo ja mam pełna dowolność i PKO nie narzuca brania ubezpieczenia u nich.
Też mi się to dziwne wydawało, bo zawsze to na ofertach było. Myślę, że mój agent po prostu nie ogarnia bardzo. No trudno. Już tak daleko zajechaliśmy, więc wywalone. Powiedział mi, że Assistance mam sobie ogarnąć jak już będę miał samochód, żeby nie trzeba umowy aneksować. Też nie wiem na ile to prawda i czy nie będę musiał dopłacić, ale podobno cena ta sama ma być...

Dla mnie i tak dużo korzystniej by nie wyszło pewnie, bo jak mówiłem bez zniżek, więc ten rok przeboleję. Pierwszy samochód i pierwszy leasing, więc już dość zamieszania - szczególnie, że na ME się skusiłem. Za rok będę z ubezpieczeniem kombinować :D

gim-kg

Pionier e-mobilności
Z tego co rozumiem, GAP zapewnia wypłatę różnicy między wartością przyjętą do likwidacji szkody w AC a wartością fakturową. Należy sobie odpowiedzieć na pytanie jaka będzie wartość na potrzeby AC w trakcie leasingu - czy faktycznie spadek wartości, który będzie objęty ochroną GAP, będzie dotkliwy. W moim przypadku już w tej chwili wartość pojazdu jest 43.000 PLN wyższa niż na fakturze, więc spodziewam się, że "bez łaski" będę mieć sume ubezpieczenia na AC w wysokości bardzo zbliżonej do wartości z FV.
Ubezpieczyciel w razie szkody całkowitej wypłaca wartość samochodu w zależności od wybranej opcji. Może to być wartość pełna kwota ubezpieczenia lub w.artyści pojazdu w dniu zdarzenia. Uwierz mi że obecne wyceny rocznej TM3 są masakrycznie zaniżone. W swojej miałem wartość fakturową w pierwszym roku użytkowania. W kolejnym przy zawieraniu umowy wyliczyli wartość rocznej Tesli z 18k km przebiegu na nie o ponad 200k zł. Także GAP się opłaca.