gim-kg

Pionier e-mobilności
Można dokupić przy odbiorze czy jakoś zamówić trzeba?
Nie wiem czy mają na stanie. Chodzi ci o końcówkę do EVSE 1F32A? Jeśli tak to P/N 1104948-10-B
Końcówka 3 z lewej
B74C388C-410E-455C-BEBB-5A50530B384B.jpeg

Frunek

Fachowiec
Ostatnio sporo ludzi narzeka na zacinającą się klapę bagażnika. Może to głupie pytanie, ale nawet jak się zatnie w połowie, to mogę ją ręcznie popchnąć do góry? Odbieram jutro więc jeszcze nie mogę sprawdzić, a nie chcę sobie od razu czegoś popsuć :) @Bartosz

Michal

Moderator
Tak, jak zatnie się w połowie, to możesz ręcznie otworzyć - jest trochę trudniej niż bez siłownika elektrycznego ale da się.

Frunek

Fachowiec
Autosteer działa super na ekspresówkach i autostradach. Da się jakoś utrzymać tę funkcję przy wyprzedzaniu? Teraz robię tak: włączam kierunkowskaz, przejeżdżam na lewy pas (wtedy autosteer się wyłącza), wracam na prawy pas i dźwignia 2x w dół żeby reaktywować autosteer. A jest może jakiś trik żeby autosteer się nie wyłączył przy zmianie pasa?
Mam podstawowego autopilota, bez dopłat.

PS Wiem że "funkcja zmiany pasa ruchu" jest w rozszerzonym autopilocie. Chodzi mi o to żeby autosteer się "pauzował" podczas działania kierunkowskazu i wskakiwał z powrotem na zmienionym pasie.

Last edited:

Hue Zarri

Posiadacz elektryka
Autosteer działa super na ekspresówkach i autostradach. Da się jakoś utrzymać tę funkcję przy wyprzedzaniu? Teraz robię tak: włączam kierunkowskaz, przejeżdżam na lewy pas (wtedy autosteer się wyłącza), wracam na prawy pas i dźwignia 2x w dół żeby reaktywować autosteer. A jest może jakiś trik żeby autosteer się nie wyłączył przy zmianie pasa?
Mam podstawowego autopilota, bez dopłat.

PS Wiem że "funkcja zmiany pasa ruchu" jest w rozszerzonym autopilocie. Chodzi mi o to żeby autosteer się "pauzował" podczas działania kierunkowskazu i wskakiwał z powrotem na zmienionym pasie.
Tak, dokupienie rozszerzonego autopilota :)

Hue Zarri

Posiadacz elektryka
@Frunek , wiem jest to upierdliwe, najgorsze jest to że musisz dość wcześnie przeskakiwać na kolejny pas podczas wyprzedzania inaczej autosteer zacznie wyhamowywać, przez co marnować energie. Może to dziwić jadących za tobą kolegów w ICE.

usrobo

Posiadacz elektryka
czy rozszerzony działa płynnie? są jakieś filmy na nacie jak to działa? mnie tez to denerwuje ze trzeba to 1000 razy właczać, w PL nie da się jechać 1 pasem przez 10km a co dopiero 500km, chyba ze za tirem ale 90km/h autem za 300tys pln to wstyd

Bronek

Pionier e-mobilności
Stary filmik, kiedys u mnie sama decydowala jak w USA. To sie skończyło po którejs aktualizacji. inne czasy trojek wtedy było kilkanaście chyba i wszystkie sprowadzone.

Tu bez ciężarka potrafila kilkanaście i dłuzej minut nie zawracać mi glowy