DziekujeO ile pamiętam będąc w domu klikasz na strzałkę na mapie i dodajesz.. Podobnie jak ulubione
Ad przycisk z cytatu, to auto się budzi po jego naciśnięciu. U mnie dość szybko to się dzieje, a mam go na custmowym kablu, nie teslowskim
Ad szybkość wybudzania guzikiemNo właśnie, po to kupiłem TWC aby podejść do auta "w gaciach" wpiąć/wypiąć wtykę przez przycisk.
Tesla powinna wiedzieć, że jak jest "at home" ze swoim TWC to ma reagować na przycisk.
Z ustawień Nawigacji na Autopilocie w aucie:nie wiem jak działa MAD MAX w USA ale w mojej Tetli to powoli zmienia pas
Więc ustawienie to nie wpływa na sposób zmiany pasa, a jedynie na moment, w którym Autopilot taką zmianę sugeruje. Nudy.Zmiany pasów ruchu na podstawie prędkości
Ustawienia nawigacji z autopilotem mozna dostosować do preferencji. Dotyczy to czterech ustawień zmiany pasów ruchu na podstawie prędkości (wyłączone, łagodne, średnie i Mad Max).
Po włączeniu nawigacja na autopilocie sugeruje zmianę pasa ruchu na szybszy, jesli Model 3 jedzie wolniej niż ustawiona prędkość. Przy ustawieniu łagodnym funkcja sugeruje zmianę pasa, gdy pojazd jedzie znacznie wolniej niż ustawiona prędkość, a w ustawieniu Mad Max funkcja sugeruje zmianą pasa nawet, jesli pojazd jedzie tylko nieco wolniej niz ustawiona prędkość. Zmiana tego parametru nie wpływa na bezpieczenstwo zmiany pasa ruchu.
A kiedys dalo sie auto wybudzic guzikiem, teraz sie nie da. Tez musze drzwi otwierac i dopiero da sie wyjac pistolet.Jeśli mam auto przygotowane do jazdy, czyli wybudzone, to guzik zawsze pozwoli wypiąć wtyczkę. Jeśli śpi, to zazwyczaj (zawsze?) nie działa i muszę wpierw otworzyć drzwi.
@Bronek Co do Twojego klipu - w serwisie wspominali, że zamykanie klapki dotknięciem nie jest dobrym pomysłem. To delikatny mechanizm. Lepiej poczekać.
Autor potwierdza, żeStary filmik
Ad Mad max
i dzieli się spostrzeżeniem, że ustawienie to reguluje chęć Autopilota do zmiany pasa zarówno w celu wyprzedzenia, jak i powrotu na prawy pas po wyprzedzaniu.ustawienie to nie wpływa na sposób zmiany pasa, a jedynie na moment, w którym Autopilot taką zmianę sugeruje
no jest cos namieszane, aczkolwiek u mnie jak dłużej popróbuję, to w końcu załapie (kilka przycisniec albo dluzsze przytrzymanie)A kiedys dalo sie auto wybudzic guzikiem, teraz sie nie da. Tez musze drzwi otwierac i dopiero da sie wyjac pistolet.