Bronek

Pionier e-mobilności
O ile pamiętam będąc w domu klikasz na strzałkę na mapie i dodajesz.. Podobnie jak ulubione

Ad przycisk z cytatu, to auto się budzi po jego naciśnięciu. U mnie dość szybko to się dzieje, a mam go na custmowym kablu, nie teslowskim

nyknow

Fachowiec
O ile pamiętam będąc w domu klikasz na strzałkę na mapie i dodajesz.. Podobnie jak ulubione

Ad przycisk z cytatu, to auto się budzi po jego naciśnięciu. U mnie dość szybko to się dzieje, a mam go na custmowym kablu, nie teslowskim
Dziekuje

Bronek

Pionier e-mobilności
No właśnie, po to kupiłem TWC aby podejść do auta "w gaciach" wpiąć/wypiąć wtykę przez przycisk.
Tesla powinna wiedzieć, że jak jest "at home" ze swoim TWC to ma reagować na przycisk.
Ad szybkość wybudzania guzikiem
ja mam kabelek za tysiaka z pstryczkiem i po 11 godzinach nie niepokojenia Tesli, raczej budzi ją szybko

ciastek

Pionier e-mobilności
Jeśli mam auto przygotowane do jazdy, czyli wybudzone, to guzik zawsze pozwoli wypiąć wtyczkę. Jeśli śpi, to zazwyczaj (zawsze?) nie działa i muszę wpierw otworzyć drzwi.
@Bronek Co do Twojego klipu - w serwisie wspominali, że zamykanie klapki dotknięciem nie jest dobrym pomysłem. To delikatny mechanizm. Lepiej poczekać.

Bronek

Pionier e-mobilności
Ja mam klapkę "starej daty"... a nie wiem czemu jej przywaliłem? Czasem tak mam, widocznie lubimy sado macho, nawet kosztem siniaków
Nie robię tego często ale jak mam przejść a jest ciasno w garażu, to nie mam cierpliwości i tak od 2,5 roku.

Pomimo logiki tej opinii, to w świetle zdarzeń Serwisowi i serwisantom, bym tak do końca nie ufał.
Kilka razy w ich opinii , mądrze podpartej słowami : " Po sprawdzeniu logów" - konieczna i niezbędna na 100% wizyta w serwisie-, albo się sama naprawiła, albo za grosze lub przeze mnie.. ".
To tacy sami ludzie jak w innych warsztatach i zawodach i nie przeceniał bym ich fachowości.
To tak ogólnie, gdyż obecnie z duperelami ludzie jadą do Serwisu, bo sama nazwa brzmi dumnie...

ciastek

Pionier e-mobilności
nie wiem jak działa MAD MAX w USA ale w mojej Tetli to powoli zmienia pas
Z ustawień Nawigacji na Autopilocie w aucie:
Zmiany pasów ruchu na podstawie prędkości
Ustawienia nawigacji z autopilotem mozna dostosować do preferencji. Dotyczy to czterech ustawień zmiany pasów ruchu na podstawie prędkości (wyłączone, łagodne, średnie i Mad Max).
Po włączeniu nawigacja na autopilocie sugeruje zmianę pasa ruchu na szybszy, jesli Model 3 jedzie wolniej niż ustawiona prędkość. Przy ustawieniu łagodnym funkcja sugeruje zmianę pasa, gdy pojazd jedzie znacznie wolniej niż ustawiona prędkość, a w ustawieniu Mad Max funkcja sugeruje zmianą pasa nawet, jesli pojazd jedzie tylko nieco wolniej niz ustawiona prędkość. Zmiana tego parametru nie wpływa na bezpieczenstwo zmiany pasa ruchu.
Więc ustawienie to nie wpływa na sposób zmiany pasa, a jedynie na moment, w którym Autopilot taką zmianę sugeruje. Nudy.

krzyss

Pionier e-mobilności
Jeśli mam auto przygotowane do jazdy, czyli wybudzone, to guzik zawsze pozwoli wypiąć wtyczkę. Jeśli śpi, to zazwyczaj (zawsze?) nie działa i muszę wpierw otworzyć drzwi.
@Bronek Co do Twojego klipu - w serwisie wspominali, że zamykanie klapki dotknięciem nie jest dobrym pomysłem. To delikatny mechanizm. Lepiej poczekać.
A kiedys dalo sie auto wybudzic guzikiem, teraz sie nie da. Tez musze drzwi otwierac i dopiero da sie wyjac pistolet.