Subskrypcja łączności Premium

krzyss

Pionier e-mobilności
A nawigacja uwzglednia te korki wogole ? Bo ja widze przy prawie kazdym skrzyzowaniu mimo braku ruchu czerwone kreski na mapie...

Michal

Moderator
Przy skrzyżowaniach masz czerwone, bo tam zwykle ruch jest powolny (50% czasu jest czerwone) ;) dzięki temu nawigacja poprawnie pokazuje czas przyjazdu.

Premium daje widok mapy satelitarnej, YT, Netflix, przeglądarkę.

Bronek

Pionier e-mobilności
Czy standardowa łączność będzie inaczej obsługiwać mapy i wyznaczanie tras w samochodzie?
Nie. Wszystkie samochody korzystające ze standardowej łączności będą nadal otrzymywać te same podstawowe mapy i funkcje nawigacji, co samochody korzystające z łączności Premium, w tym wyznaczanie tras w oparciu o natężenie ruchu, planowanie podróży i informacje o dostępności miejsc na stacjach doładowania Supercharger. Łączność Premium obsługuje ponadto mapy satelitarne i wizualizację ruchu w czasie rzeczywistym

tempFileForShare_20210411-091650_copy_1024x943.jpg

Last edited:

danielm

Pionier e-mobilności
Czy w Polsce jest możliwość wykupienia subskrypcji łączności Premium? Czy ktoś próbował to zrobić. Ja nie mam jak tego sprawdzić, ponieważ mam jeszcze Premium, które dostałem z autem.
i tak i nie :) od dobrego roku support Tesli twierdzi że w Polsce nie ma premium mimo że wszyscy mają, także jak masz problem z kupieniem premium to radź sobie sam. Od 3-4 miesięcy strona PL pokazuje że możesz kupić premium ale to nie działa, wyskakuje błąd że "się nie udało, spróbuj później", nigdzie nie jest napisane że się nie da. Rozwiązaniem jest zmiana języka strony na inny, wtedy działa bez problemu. żeby było zabawniej to przy innym języku niż polski pokazuje że masz premium, zmienisz na polski i ponownie dostajesz niedziałającą opcje kupna premium mimo że już masz także tego... :)

danielm

Pionier e-mobilności
A nawigacja uwzglednia te korki wogole ? Bo ja widze przy prawie kazdym skrzyzowaniu mimo braku ruchu czerwone kreski na mapie...
nawigacja uwzględnia korki nawet bez premium, z premium widzisz śrędią prędkość na danym odcinku tak jak w google tylko mniej czytelnie.