Update 2022.12.3.1

skyactivwalker

Pionier e-mobilności
"The correct diagnosis into the concern you have with your liftgate and can confirm this is a firmware issue. The powered liftgate has been programmed to measure electrical current/resistance to determine if it is making contact with an obstacle, the programming has been found to be too sensitive and therefore movement stop unexpectedly as it suspects it has contacted an object.
No właśnie wam o tym pisałem jak to jest wykrywane, podniosą limit prądu i będzie po sprawie (albo zaczną się sypać przeciążone siłowniki :) )
Kur... a, tak czytam z zainteresowaniem , bo customowy chiński patent elektryczny klapy już mi jedzie i jest blisko i zastanawiam się czy to wina siłownika, czy kalibracji? Czy za duży opór? Itd.
J.W. chińczyki mają dwa siłowniki i to powinno rozwiązywać sytuację, jak pisałem gdzieś wcześniej jeden siłownik który "przekasza" zawiasy klapy to patent na problem.
BTW znalazłem i zamówiłem siłowniki do frunka, trafiłem za 1076

Zrzut ekranu 2022-04-28 o 18.37.49.png

ciekawe czy przyjdą... bo cena podejrzanie niska no i fajna gra słów Front Tailgate ")

Bronek

Pionier e-mobilności
Też od nich kupowałem, tylko drożej. To komputer zakupowy robi takie jaja.
Za zestaw do tyłu niewiele ponad 1500.
Przyjdzie i spodziewaj się cła ale to 30-40 zł.
Ja patrzę bardziej niż na cenę, na komentarze skąd i czy dociera szybko
Czekałem ok 3 tyg. na frunk
Trunk po 2 tyg już jest w Polsce
Urząd celny opóźnia czasem. Czasem dzwonią i pytają co to?

krzyss

Pionier e-mobilności
No właśnie wam o tym pisałem jak to jest wykrywane, podniosą limit prądu i będzie po sprawie (albo zaczną się sypać przeciążone siłowniki :) )

J.W. chińczyki mają dwa siłowniki i to powinno rozwiązywać sytuację, jak pisałem gdzieś wcześniej jeden siłownik który "przekasza" zawiasy klapy to patent na problem.
BTW znalazłem i zamówiłem siłowniki do frunka, trafiłem za 1076

View attachment 5002
ciekawe czy przyjdą... bo cena podejrzanie niska no i fajna gra słów Front Tailgate ")
Daj linka do takich tanich !

Bronek

Pionier e-mobilności
jak holenderska poczta, to bym sie nie martwił. Oni kombinuja na rózne sposoby. I z Holandii przychodzilo i z Hiszpani. kiedys często z UK.
A sklepy zmienią często. Kupuje od kilku lat i to czasem drogie rzeczy a czasem tanie ( najtańsze - 40 na nasze kosztowalo 40 gr!!! I przyszło ).
Od czasów Trumpa sie pogorszyło, i Unia też sie za nich wzięła. Raz czy dwa mialem problemy z wysyłką nbie tego co zamawiałem. raz przyszło po prawie roku.

gim-kg

Pionier e-mobilności
Mi jeden zestaw za 1004 zł zaginął w podróży i musiałem kupić następny tym razem za 1272 zł.
Ali za ten pierwszy zwróciło pieniądze.

cooler

Pionier e-mobilności
Mi jeden zestaw za 1004 zł zaginął w podróży i musiałem kupić następny tym razem za 1272 zł.
Ali za ten pierwszy zwróciło pieniądze.
Dalej im się pewnie opłacało :) Sprzedajesz coś za ultra dobra cenę, nie wysyłasz bo zaginiony w akcji, ale klient już napalony i tak płaci więcej, bo nowa dostawa i już mentalnie zakupy zrobił.
PROFIT.

Bronek

Pionier e-mobilności
Teorie spiskowe mają się dobrze :). A pewnie ktoś po prostu zapier ł lub zgubił. Bywa.
Gdyby na tym opierać biznes, to to cienki interes międzynarodowy. I tak i ten kit kosztował z pięc stów..
Raczej taki fakt więcej odstręczy od serwisu i dalekich zakupów jak przyciągnie do kolejnych?

cooler

Pionier e-mobilności
Teorie spiskowe mają się dobrze :). A pewnie ktoś po prostu zapier ł lub zgubił. Bywa.
Gdyby na tym opierać biznes, to to cienki interes międzynarodowy. I tak i ten kit kosztował z pięc stów..
Raczej taki fakt więcej odstręczy od serwisu i dalekich zakupów jak przyciągnie do kolejnych?
Heh, Bronek, widać że z e-commerce nie masz nic wspólnego. Takie rzeczy jak podbijanie ceny przy wzroście odwiedzin to już się dawno robią automatycznie. Rzesze programersow takie algorytmy pisze i sam często obserwowałem takie zachowania an Ali lub eBay. Alledrogo też zdaje się w to gra. Ty myślisz "teoria spiskowa" a taki myfriend przy ich skali działalności mówi:. opportunity.
Nie przeczę że tym razem tak mogło być, ale fakty są takie że kolega kupił drożej i jeszcze się cieszy że w ogóle kasę oddali. Jak to mówią w FSB: Idź śladem pieniędzy. A może w CIA...

Bronek

Pionier e-mobilności
Jedno wiem - wszystko jest możliwe. Ale to niszowy towar, bo dotyczy już aut starszych i do tego wymaga kupy roboty. Prędzej bym się spodziewał taki działań na bardziej masowym asortymencie.
Wiadomo na 100% że sztuczna inteligencja, na pewno w cenach macza palce.
I nawet nie wnikam w takie coś jak ww moim przypadku : cena wyjciowa ok. 2300, po kliknieciu robi się 1900 ok, ale tylko ok 1500 i pobierają z karty.
Następnie w zakupie wyświetla się ok 1900 itd... To jest handel wirtualny :)
Mój kit jest już UCelnym, od ilu policzą? Chgw, będzie z 50 zł?