u mnie na większej baterii RWD podaje 450 , mam go od 3 dni i trochę zawiedzony jestem, gdzie obiecywane 610 ? W ogóle nówka u dealera na starcie pokazała 500. planowałem jeździć po Polsce na luzie, a tu widzę, że luz będzie dużo mniejszy niż myślałem. Jal wjadę na trasę to będzie nie 450 a 300. A to już tylko znośny zasięgU mnie SR w mieście obecnie podaje 350-370km. Bez specjalnie emeryckiej jazdy ale bez żadnych szaleństw. Cały czas włączona jazda z jednym pedałem.
Generalnie GOM (Guess-O-Meter czyli zasięg który widać na ekranie) podaje wartość bazując na średnim zużyciu energii od ostatniego resetu komputera, a nie według obecnego zużycia w podróży. A wiec jesli pokazywał 500km tzn że nie był zresetowany i brał pod uwagę zużycie energii za te kilka(nascie) kilometrów które miał na liczniku.u mnie na większej baterii RWD podaje 450 , mam go od 3 dni i trochę zawiedzony jestem, gdzie obiecywane 610 ? W ogóle nówka u dealera na starcie pokazała 500. planowałem jeździć po Polsce na luzie, a tu widzę, że luz będzie dużo mniejszy niż myślałem. Jal wjadę na trasę to będzie nie 450 a 300. A to już tylko znośny zasięg
Naładuj do 100% i wtedy zrób taki test - podejrzewam, że wtedy osiągniesz diametralnie inny wynik, bo z tego co zauważyłem, poziom baterii nie spada liniowo. Szczególnie długo trzyma 100%. Dodatkowo jest też bufor przy 0%, też można trochę przejechać.Zrobiłem krótki test. Przejechałem ze stabilną prędkością przy temperaturze 15st dystans powodujący spadek naładowania o 10%. Przez cały dystans utrzymywałem zużycie energii na poziomie 15kW. Na koniec komputer pokazał mi przejechany dystans dokładnie 30km (ze średnim zużyciem 15kW/100km). Gdybym wziął pod uwagę błąd dziesiętnych procenta to 11% spadło po przejechaniu 34km.
Co oznacza że na 100% naładowanej baterii przy zużyciu 15kW/100km Mustang przejeżdża 300-350km. Co by wskazywało na pojemność baterii 45-52kWh netto a nie jak deklaruje producent 68kWh netto.
Coś jest nie tak.
Może te wskazanie na 15 kW?Zrobiłem krótki test. Przejechałem ze stabilną prędkością przy temperaturze 15st dystans powodujący spadek naładowania o 10%. Przez cały dystans utrzymywałem zużycie energii na poziomie 15kW. Na koniec komputer pokazał mi przejechany dystans dokładnie 30km (ze średnim zużyciem 15kW/100km).
Coś jest nie tak.