Samoczynne opuszczanie lusterek bocznych po wizycie na myjni

Bronek

Pionier e-mobilności
mojego problemu i tak nie pobijecie:
stało sie to gdy dałem auto do oklejenia podstaw lusterek, bez ich rozbierania. żeby było zabawniej to gdy auto zaśnie, to za każdym razem gdy osiągne dokładnie 50km/h to lusterko się rozkłada, więc muszę szybko się gdzieś zatrzymać, polecieć dookoła samochodu i ręcznie ustawić osłonę lusterka w odpowiedniej pozycji
Najpierw obejrzałem na YT zanim tu przeczytałem komentarz i teraz dopiero mi się uzupełnił obraz.. Być może ktoś przegiął ręcznie lusterko i jakiś trybik przekoczył lub się wyłamał. Trzeba rozebrać, . Kolega tak miał w jakimś aucie gdy zahaczył lusterkiem cofając. One tak mają że dają się przeginać, to wymóg.
Sam kilka tak wywinąłem, gdy mi ktoś zajechał drogę. A ja na motocyklu. Paru dogoniłem i... Ach ta młodość (tz ok 40stki).
Zastanawiające jest to 50km/h?

danielm

Pionier e-mobilności
Najpierw obejrzałem na YT zanim tu przeczytałem komentarz i teraz dopiero mi się uzupełnił obraz.. Być może ktoś przegiął ręcznie lusterko i jakiś trybik przekoczył lub się wyłamał. Trzeba rozebrać, . Kolega tak miał w jakimś aucie gdy zahaczył lusterkiem cofając. One tak mają że dają się przeginać, to wymóg.
Sam kilka tak wywinąłem, gdy mi ktoś zajechał drogę. A ja na motocyklu. Paru dogoniłem i... Ach ta młodość (tz ok 40stki).
Zastanawiające jest to 50km/h?
bo do 50km/h możesz złożyć lusterka w czasie jazdy, potem się rozłożą, też taki wymóg :) możliwe że żeby dokładnie okleić rozłożył lusterko ręcznie ale tak jak mówisz to chyba normalna funkcja, pozatym jak w tej chwili użyje siły by przestawić lusterko to jest doskonale wyczuwalne miejsce gdzie jest naturalna pozycja rozłożona, po prostu elektrycznie w tym miejscu sie nie zatrzymuje i leci dalej. spróbuje w przyszłym tygodniu podjechać do Poznania do Texcite, może mi ogarną.
odpowiedz serwisu tesli:
"Z tego co jesteśmy w stanie stwierdzić po przesłanym zdjęciu lusterko zostało mechanicznie przestawione do tej pozycji (najprawdopodobniej w celu ułatwienia dostępu przy oklejaniu). Mogło dojść zatem do jego uszkodzenia. Niestety nie jesteśmy w stanie stwierdzić niczego więcej.
W celu dokładnej diagnozy prosimy o umówienie się na wizytę w naszym serwisie za pomocą aplikacji mobilnej.
"

Bronek

Pionier e-mobilności
A złóż/ustaw na chama po tym przegięciu w kierunku drzwi tak jakby rekompensując to nadmierne przegięcie. Czyli lekko przygięte Może wtedy dojdzie tylko do właściwej pizycji?

Bronek

Pionier e-mobilności
spróbuje jutro tylko że wtedy lewe będzie rozłożone a prawe złożone :)
Pow 50 km/h teoretycznie powinno przyjąć właściwą pozycję.
Ale to taka nasza forumowa gadanina... bo tego nie widzimy

Najnowsze dyskusje