Mój elektryk dla firm/JDG ścieżka leasing - wsteczna możliwość uzyskania dopłaty

idolw

Zadomawiam się
Tydzień temu podpisałem wniosek w VWFS - sami się odezwali, że już są przygotowani na ogarnięcie dopłat dla wcześniej zawartych umów. Kupiłem ID3 jakieś 10 dni przed ogłoszeniem dopłat dla firm, z obawy na późniejszy brak towaru. Teraz czekam :)

idolw

Zadomawiam się
wszystko zależy od firmy leasingowej. Ten program powinien starczyć na ok. 27000 aut (to mi mówił człowiek w VWFS, nie sprawdzałem). Jeśli firma się ogarnie, to wszystkie auta kupione w całym okresie trwania programu się łapią.

Karolwys

Zadomawiam się
Witam czy też ktoś ma problem w BNP żeby dostać wniosek wsteczny bo twierdzą że ich stanowisko banku jest takie że nie Składają tego. Dzwoniąc do funduszu powiedziano mi że to jest kpina i oni se nie mogę tak robić,bo to jest ustawowo zagwarantowane natomiast jeżeli złożę jakąś skargę to pewnie i tak gówno z tego będzie, czy ktoś ma podobny problem i wie jak to ugryźć. To jakas kpina z filmu barei

krzyss

Pionier e-mobilności
Witam czy też ktoś ma problem w BNP żeby dostać wniosek wsteczny bo twierdzą że ich stanowisko banku jest takie że nie Składają tego. Dzwoniąc do funduszu powiedziano mi że to jest kpina i oni se nie mogę tak robić,bo to jest ustawowo zagwarantowane natomiast jeżeli złożę jakąś skargę to pewnie i tak gówno z tego będzie, czy ktoś ma podobny problem i wie jak to ugryźć. To jakas kpina z filmu barei
Santander tez nie robi wstecznie. Obowiazuje Cie umowa leasingu a w niej nie ma mowy o doplatach.

sebsek

Posiadacz elektryka
Potwierdzam, że w VW Leasing jest już możliwość składania wniosków o wsteczną dotację. Dzisiaj wysłałem wypełniony wniosek BOŚ (po kontroli poprawności wypełnienia człowieka z VW Leasing) i zobaczymy czy przejdzie :)

Najważniejsze to to aby opłata wstępna w leasingu była powyżej tych magicznych 27 000zł

t3sla4sun

Zadomawiam się
Czy ktoś wie jak to wygląda w SCMultirent? (Czyli podbrand Santander) albo szerzej w grupie Santander? Czy komuś udało się uzyskać wsteczne dofinansowanie za grudzień 2021?

krzyss

Pionier e-mobilności
No to santander leasing na razie sie spisuje :)
Właśnie otrzymałem do podpisania umowę...
Auto zakupione 03.2021r. kwota 239990.- - VAT50%...
Będę meldował o dalszych krokach...

Attachments

• sant.png
    sant.png
    37,4 KB · Liczba wyświetleń: 23

tokwi

Pionier e-mobilności
Czy te limity nadal wyglądają tak jak poniżej, czy są inne?
  • 225 tys. zł netto dla podatników VAT, którzy będą wykorzystywać samochód elektryczny wyłącznie dla celów firmy
  • 201 tys. 793 zł netto dla podatników VAT, którzy będą użytkować samochód elektryczny również prywatnie
  • 225 tys. zł brutto dla niebędących podatnikami VAT.