abes99
Posiadacz elektryka
Ciut taniej za wersję, która by mnie mogła zainteresować (2x11kW z kablami) - 10,6kTu jest jedna z wersji 2x22kW za 8,2k
Raczej golas jest w tej cenie. Mi się udało takie ceny "opcji" uzyskać:Jeśli masz na myśli tego 'zrabatowanego', jaki oferowali w KIA to raczej nie ma żadnych zabezpieczeń, ani bajerów typu wi-fi.
-Konstrukcja wolnostojąca WB 1 - 1595 zł (czyli słupek stalowy
-Płyta betonowa 500x500/80 - 345 zł (czyli fundament, pewnie taka płyta chodnikowa z Castoramy za kilkanaście złotych wystarczy, otwór na kabel można samemu wywiercić)
-RCCB A B32A - 359 zł (możecie wskazać jakiś sensowny "zamiennik"?)
-Termostat+grzałka 15 W - 306 zł (wg grafik bodajże z instrukcji jest to takie coś)
- Supla MEW-01 (tu mi akurat nie podali ceny, ale na necie około 600zł - polecicie jakiś zamiennik?).
Jakoś tak mam, że nie lubię za dużo wydawać, a lubię co nieco samemu zrobić, więc będę coś kombinował zamiast "fabrycznego słupka". Tam gdzie będę stawiał nie mam akurat ściany. Pierwszy pomysł to były po prostu dwa typowe słupki ogrodzeniowe. Aktualnie rozważam "wymurowanie" słupka 40x20 z pustaków ogrodzeniowych - ładniej wygląda i można kable do środku schować. Ewentualnie wstawić drzwiczki rewizyjne i może nawet EVSE do środka zamknąć
Mam brać tego wallboxa w poniedziałek bo prawdopodobnie do tygodnia będę auto odbierał. Naprawdę twierdzicie, że nie ma sensu za 1,9k się w niego pakować? Będę ciągnął nowe zasilanie do niego bezpośrednio ze skrzynki przyłączeniowej, więc zabezpieczenia będę musiał wstawić
Last edited: