Bezpłatnie autostradą w Polsce 04.07-31.08

Kuba

Zadomawiam się
Osoby zarejestrowane w EV Klubu Polska i użytkujące samochody elektryczne, będą zwolnione z opłat za 5 przejazdów odcinkami autostrad, które są objęte system video-tollingu. Mowa o m.in. fragmentach Gdańsk – Toruń autostrady AmberOne A1 (węzeł Rusocin – węzeł Nowa Wieś), odcinku Katowice – Kraków autostrady A4 (węzeł Murckowska - węzeł Balice) i Wrocław – Sośnica oraz Autostrady A2 (Stryków – Konin). Co to oznacza w praktyce? Trasa nad morze, tam i z powrotem, pozwoli zaoszczędzić niemal 60 zł, a autostradą A4 – 48 zł. Przejazd pozostałymi kilkusetkilometrowymi odcinakami także oznacza kilkudziesięciozłotowe oszczędności (dla A2 Konin – Stryków w obie strony jest to nieco ponad 22 zł). Projekt „Autostrada do elektromobilności” będzie miał charakter czasowy i realizowany będzie od 4 lipca do końca sierpnia 2022 r.

Źródło: https://elektromobilni.pl/aktualnos...tradowe-przejazdy-dla-pojazdow-zeroemisyjnych
1656923651928.png

krzyss

Pionier e-mobilności
Żeby tak Kulczyka złodzieja zmusili do darmowych przejazdów EV, to by było coś, a te drobniaki na państwowych trasach. Nawet mi się nie chce konta zakładać i sprzedawać swoich danych za 50 zł (5x10).
No wlasnie troche za mocno przycieli ta promocje i damowe autostrady. Bo realnie mozna se dwa razy pojechac nad moze i wrocic.
A trabia o tym w calym internecie…

Michal

Moderator
Z Warszawy, to na moich trasach (Szczecin, Słupsk) serio mogę zaoszczędzić po 10 zł na odcinku.
Jade teraz do Gorzowa i nawet zastanawiałem się nad rejestracja tam ale za dychę? To nawet mi się nie chce na ich stronę wchodzić i cookies akceptować.

lookash_c

Pionier e-mobilności
Z Warszawy, to na moich trasach (Szczecin, Słupsk) serio mogę zaoszczędzić po 10 zł na odcinku.
Jade teraz do Gorzowa i nawet zastanawiałem się nad rejestracja tam ale za dychę? To nawet mi się nie chce na ich stronę wchodzić i cookies akceptować.
Ha, czyli to prawda o bogaczach prywaciarzach w Teslach...
:-D

JareG

Pionier e-mobilności
Ha, czyli to prawda o bogaczach prywaciarzach w Teslach...
:-D
No mi wyszło tak samo - myślałem że to będzie podobne jak rok temu, zgłosiłem akces, dostałem maila z linkiem aktywacyjnym ale dla 5 przejazdów nie będę specjalnie instalował aplikacji.. używam do tego brata, on to ma zainstalowane i dopisał mi oczojeba w system 🤣
A Tesli nie mam.. no, chyba że liczyć wallboxa :D

Pozdrawiam

Gandalf

Pionier e-mobilności
Dla tych odcinków, które ogarnęły videotolling (czyli NIE-eToll) nie trzeba instalować aplikacji (wystarczy w webowej aktywować co trzeba).

krzyss

Pionier e-mobilności
Dla tych odcinków, które ogarnęły videotolling (czyli NIE-eToll) nie trzeba instalować aplikacji (wystarczy w webowej aktywować co trzeba).
Ale dane trzeba sprzedac… dowodu rejestracyjnego chca.
Tez uwazam ze w tym roku wyszla kpina z tego programu.

Gandalf

Pionier e-mobilności
Tak, danych trochę chcą, ale dowód to wystarczy wąski kadr z numerem rejestracyjnym oraz że EE. Resztę można wyciąć.
Mnie bardziej odstręcza niejasna agenda EV Klub i PSPA, ale na spotkaniach po sąsiedzku fajni ludzie :)

Michal

Moderator
A idźcie w cholerę z tym Kulczykiem złodziejem... Jechałem w ten weekend z Warszawy do Gorzowa i 83 zł w jedną stronę + 10 zł na odcinku państwowym. To jest naprawdę gruba przesada żeby płacić 200 zł za przejazd.
Następnym razem chyba pojadę od Lądka darmowymi trasami... Dojdzie mi godzina więcej jazdy ale za 100 zł to nie wychodzi taka zła stawka :p