Czy kupilibyście ponownie Leafa 2 - pytanie do posiadaczy?

miksell

Posiadacz elektryka
Czy kupilibyście ponownie Leafa 2 w 2022r, mając na uwadze ceny i samochody elektryczne jakie ostanio weszły lub wejdą na rynek?

Bronek

Pionier e-mobilności
Raczej nie powtarzam tego co miałem ale gdybym nie miał a wiedzial o nim to co teraz wiem ...To do rozważenia
Jesli już to z wiekszą baterią , w cenie do 160 (nie znam cen obecnych) nie niżej niż wersja N-conecta i jako drugie auto typowo lokalno wojewódzkie .
Stare ale jare i wypasione i wygodne , pojemne , nijakie ale nie szpetne i nie wyglada na stare jeszcze

vwir

Pionier e-mobilności
Wszystko zależy od ceny. Ja kupiłem mojego w wersji n-connecta z coś ok. 90tys (w momencie zakupu miał niecałe 2 lata i poniżej 10tys przebiegu). Za taką cenę zdecydowanie jest wart zakupu i dzisiaj - nie ma o czym dyskutować. Natomiast gdybym miał wydać na przykład 150tys lub więcej to popatrzyłbym za alternatywą.

nabrU

Moderator
Natomiast gdybym miał wydać na przykład 150tys lub więcej to popatrzyłbym za alternatywą.

Bez złośliwości, ale powinieneś skopiować powyższe do innego wątku gdzie rozmawialiśmy o wyborze Leaf vs ID.3 ;)

cardy

Nowy na Forum
Niestety nie zdecyduję się na ten model ani na tą markę ze względu na serwis. Auto po pół roku trafiło do naprawy i nikt nic nie wie "czeski film" . Wydzwaniasz co tydzień co z autem to po 2-3 dniach ktoś oddzwoni z wiadomością od "koleżanki", że może coś za tydzień ruszy. BOK po zarejestrowaniu zgłoszenia nie udziela informacji, przy pierwszej awarii oznajmią że nie mają Twojego auta w bazie i nie wyślą lawety. 2 m-ce obecnie bez auta, może coś za tydzień znów usłyszeliśmy....

vwir

Pionier e-mobilności
Bez złośliwości, ale powinieneś skopiować powyższe do innego wątku gdzie rozmawialiśmy o wyborze Leaf vs ID.3 ;)
A teraz idź do tamtego wątku i popatrz, co napisałem. W sensie co sam bym wybrał.
No to ja bym brał id.3. Mimo paskudnego wnętrza, podłokietników z PKSu i braku ePedal.
Głupia sprawa, co?

Taki czy inny wybór lub rekomendacja nie oznacza, że można pisać bzdury o innych autach. I przykro mi, ale z tym zawsze będę miał problem i takie wpisy będę poprawiał. Niezależnie od rekomendacji.

nabrU

Moderator
OK, napisałem bzdury o Leafie, w przeciwieństwie do Twoich cennych i poprawnych uwag o ID.3. Mogę się już przestać biczować za moje grzechy? ;)

cardy

Nowy na Forum
Zapraszam do wątku

serwis nissana - wymiana doświadczeń​

Bo może się okaże że swoim wymarzonym autem nie dojedziesz nad morze