Czyli wtedy gdy Niro EV zamawiało się za kilkadziesiąt tys taniej? ;-)Tak zrobiłem. Zamówiłem gdy jeszcze były publikowane ceny.
Bo pytanie było o stan obecny.
Last edited:
Czyli wtedy gdy Niro EV zamawiało się za kilkadziesiąt tys taniej? ;-)Tak zrobiłem. Zamówiłem gdy jeszcze były publikowane ceny.
Ale z takim samym wyposażeniem i właściwościami? Bo ja wiem, że wersja M Niro EV jest tania, ale tej wersji bym nawet na carsharing nie polecał nikomu.Czyli wtedy gdy Niero EV zamawiało się za kilkadziesiąt tys taniej? ;-)
Tak.Ale z takim samym wyposażeniem i właściwościami?
Podpowiesz, która to wersja Niro EV?Tak.
Chodziło o kilkadziesiąt tysięcy taniej niż obecna cena Niro EV.
Wyposażenie specjalnie się nie zmieniło.
Dzisiejszej ceny Niro nie da się porównywać z ceną Ariya, która to cena obecnie nie istnieje, bo wychodzą właśnie takie absurdy.
Ale co która?Podpowiesz, która to wersja Niro EV?
No o której wersji Niro EV piszesz, że "Czyli wtedy gdy Niro EV zamawiało się za kilkadziesiąt tys taniej? ;-)"Ale co która?
Podrożały wszystkie.
Czytaj na co odpowiadasz.
P.S.
Nigdzie nie porównywałem Ariya z Niro, to Wy to próbujecie robić.
Pewnie tak właśnie było w tym przypadku, ale nie porównywałem ich wtedy, więc nie jestem w stanie tego stwierdzić.Dzięki, toczyliśmy wątek porównań do Ariyi i nagle zmiana, stąd może inaczej to zdanie zinterpretowałem, że chodzi Ci ogólnie o to, że taniej sama NIRO EV.
Nie. W tym czasie Niro kosztowało tyle co obecnie.Czyli wtedy gdy Niro EV zamawiało się za kilkadziesiąt tys taniej? ;-)
To kiedy to było i kiedy Nissan skończył z tą ceną?Nie. W tym czasie Niro kosztowało tyle co obecnie.
Ci co zamówili w ciemno zrobili to kilka miesięcy temu. Ja zamawiałem nieco ponad miesiąc temu.To kiedy to było i kiedy Nissan skończył z tą ceną?
Trafiłeś widać w dobry moment.
Ci co zamówili Niro EV w ciemno, w pierwszej cenie, również są mocno do przodu obecnie.
Ja tu widzę jeden zasadniczy problem w Twoim toku rozumowania. Nie masz gwarancji ceny więc nie wiesz nawet w przybliżeniu ile samochód będzie kosztował, czas dostawy 12 miesięcy to minimum 2 korekty cennika (czytaj: podwyżki). Nie wiem więc na jakiej podstawie twierdzisz że cena będzie konkurencyjna wobec Niro EV.Ci co zamówili w ciemno zrobili to kilka miesięcy temu. Ja zamawiałem nieco ponad miesiąc temu.
Na Niro EV, masz gwarancję ceny, prawdaJa tu widzę jeden zasadniczy problem w Twoim toku rozumowania. Nie masz gwarancji ceny więc nie wiesz nawet w przybliżeniu ile samochód będzie kosztował, czas dostawy 12 miesięcy to minimum 2 korekty cennika (czytaj: podwyżki). Nie wiem więc na jakiej podstawie twierdzisz że cena będzie konkurencyjna wobec Niro EV.
No akurat masz, jak podpiszesz zamówienie to za tyle KIA sprzeda, nawet jak w międzyczasie podrożeje w cenniku o 30k. Przetestowane.Na Niro EV, masz gwarancję ceny, prawda?
Cennikowo najbogatsze wersje z wszystkimi dostępnymi pakietami ale bez akcesoriów:Niro w wersji topowej kosztuje ile? A Ariya ile?
Ale akurat polityka importera ma dość istotny wpływ na opłacalność zakupu więc warto porównywać różne opcje.Z tego co pamiętam, grupa do której należy Kia (Kia zresztą też) potrafiła anulować zamówienia na EV i gwarancja ceny poszła się ...........
Mniejsza z tym, bo dość daleko odchodzimy od tematu tego wątku. Oba auta o których rozmawiamy to nie Leaf.
No, już miałem nie pisaćCennikowo najbogatsze wersje z wszystkimi dostępnymi pakietami ale bez akcesoriów:
Niro EV: 243,2k
Ariya: 288,2k (ostatnia znana cena, już nieaktualna bo zapowiedziana jest podwyżka)
Nissan Leaf: 211,5k