Info na temat 2.4 i 3.0

marcinsz

Zadomawiam się
U mnie w tej chwili w aucie próbuje się zainstalować jakaś aktualizacja dotycząca WeCharge . Piszę że próbuje bo pasek stanu zatrzymał się o stoi. Aktualizacja odbywa się w tle i tylko jak jesteśmy w aucie
Mam to samo ;) Czekam na telefon i główną akcję.

nabrU

Moderator
Ja właśnie zrobiłem tą aktualizację (tj. WeCharge).
Instalacja trwała ok 2 minuty i potem jest info żeby wyjść i nie używać auta przez ok. 5 minut i potem nowo zainstalowano opcje mają być aktywne.

IMG-20220717-130908.jpg

Jak widać dodano nowe opcje wyszukiwania w widgecie 'WeCharge'. Ja z navi VW nie korzystam więc nawet nie sprawdzałem co się tam zmieniło.

Famkot

Zadomawiam się
Karuzela śmiechu trwa.
Doświadczenie VW w najlepszym wydaniu:
Zapisalem się na dziś akcję serwisową mojego ID.3 dla 2.4.
Zostawiłem samochód o 7 rano w salonie?
9.30 dzwoni serwis i mówi, że mogę odebrać samochód. Jestem trochę zaskoczony i zapytałem, jak to możliwe tak szybko. A teraz najlepsze serwis mówi, że nie wiedzieli, że muszą wymienić baterię 12 V w ramach procesu i nie mają baterii do wymiany. Wkurzam się i pytam, kiedy będą mieli akumulator - typ mówi, że te akumulatory nie są dostępne w systemie VW i nie ma terminu dostawy.

consigliero

Pionier e-mobilności
Mam nadzieję że to jednostkowy przypadek, bo ze swoimi mam już omówione i raczej wiedzą jak wygląda akcja, w systemie pisze zmienić akumulator. Pytanie brzmi czy w kazdym aucie ma być wymieniany akumulator, bo to chyba zależy od numeru VIN, podejrzewam, że jeżeli rzeczywiście zrobili aktualizację 2.4 to system by ich nie puścił gdyby akumulator miał być wymieniany. Na 100 % akcja dotyczy modeli z pierwszej edycji, ta akcja z akumulatorami, jak wyglada w innych to już pytanie do tych co mają wgląd do systemu VW.

Famkot

Zadomawiam się
Z tego co wiem to wymiana aku 12v dotyczy wszystkich którzy maja mieć update do 2.4 wiec dla mnie żenadomierz przebija sufit

Pokles

Nowy na Forum
Mam to samo ;) Czekam na telefon i główną akcję.
Ja ostatcznie nie czekałem na ruch vw tylko sam zadzwoniłem i umówiłem sie na 18.08.
Mój samochód był juz na liscie aut przeznaczonych do akcji serwisowej oraz w kolejce do dzwonienienia ale gdybym czekał na telefon to pewnie we wrzesniu lub później miałbym wizytę 😖

Pokles

Nowy na Forum
Mam nadzieję że to jednostkowy przypadek, bo ze swoimi mam już omówione i raczej wiedzą jak wygląda akcja, w systemie pisze zmienić akumulator. Pytanie brzmi czy w kazdym aucie ma być wymieniany akumulator, bo to chyba zależy od numeru VIN, podejrzewam, że jeżeli rzeczywiście zrobili aktualizację 2.4 to system by ich nie puścił gdyby akumulator miał być wymieniany. Na 100 % akcja dotyczy modeli z pierwszej edycji, ta akcja z akumulatorami, jak wyglada w innych to już pytanie do tych co mają wgląd do systemu VW.
W moim przypadku na liście rzeczy do zrobienia jest wymiana akumulatora 12v + aktualizacja do 2.4

consigliero

Pionier e-mobilności
U mnie do wymiany jest panel przy kierownicy, zaczął siać błędami i teraz będzie czarny a nie błyszczący jak fortepian. Dodatkowy chyba w warunkach wysokich temperatur wydawał w niektórych miejscach przy kręceniu kierownicą śmieszne dźwięki. Mam nadzieję że ta wymiana plus akcja z akumulatorem i uaktualnienie zlikwiduje część znanych mi już problemów. Zasadniczo pojawił się jeden błąd który się nie kasuje sam jak wszystko do tej por

Attachments

• 0686D791-7A5D-4623-8A21-B4D92A12E2D0.jpeg
    0686D791-7A5D-4623-8A21-B4D92A12E2D0.jpeg
    232,3 KB · Liczba wyświetleń: 5
Last edited: