piotr_ev

Fachowiec
Takie to sie naprawia. Jesli nie ma duzej kreski to da rade tak ze prawie nie widac.
No teraz to już pewna wymiana. 😞 przez noc pęknięcie się rozeszło od jednego punktu uderzenia do drugiego. Dwa kamyki wczoraj złapałem. Jak to się załatwia z ubezpieczeniem w PZU szyby. Ktoś wie jaka jest procedura?

Attachments

• B3DA7339-FCA0-4551-8BD1-ECB4ACB70DE0.jpeg
    B3DA7339-FCA0-4551-8BD1-ECB4ACB70DE0.jpeg
    1,4 MB · Liczba wyświetleń: 90

karol.kar

Pionier e-mobilności
No teraz to już pewna wymiana. 😞 przez noc pęknięcie się rozeszło od jednego punktu uderzenia do drugiego. Dwa kamyki wczoraj złapałem. Jak to się załatwia z ubezpieczeniem w PZU szyby. Ktoś wie jaka jest procedura?
Normalnie zgłaszasz jako szkodę z AC zaznaczając, że to przednia szyba. Jeśli miałes jakieś opcję na szybę wykupione to nie poleci po zniżce, tylko tyle.

newbe

Posiadacz elektryka
Nie zgadzaj się na wymianę poza Teslą! Lepiej niech to zrobi Tesla, a PZU ci na podstawie faktury z Tesli przeleje kasę.
Bo kalibracja kamer i po co ci ten zamiennik…
PS: chyba szybko jeździmy że łapiemy kamyki? Nawet zmieniam odstęp dla AP/tempomatu na 7 żeby mniej kamyków bo już wymieniona szyba uszkodzona…

piotr_ev

Fachowiec
Nie zgadzaj się na wymianę poza Teslą! Lepiej niech to zrobi Tesla, a PZU ci na podstawie faktury z Tesli przeleje kasę.
PS: chyba szybko jeździmy że łapiemy kamyki? Nawet zmieniam odstęp dla AP/tempomatu na 7 żeby mniej kamyków bo już wymieniona szyba uszkodzona…
Normalna prędkość na obwodnicy trójmiasta 120-130kmh.
Tylko Bodyshop lub Tesla Warszawa. Na nic innego się nie zgodzę. Z tym refinansowaniem kosztow to tez trochę słabo bo bodyshop który wstępnie wybrałem może się rozliczać bezgotówkowo z PZU bo maja umowy z tego co zrozumiałem, ale ze to z pakietu autoszyby to już nie. Twisted Logic.

daniello d

Zadomawiam się
radze uwazac z PZU, na pewno nie zwroca calej kwoty z faktury z serwisu Tesli od reki, beda kwestionowac cene roboczogodziny w ASO...

Gandalf

Pionier e-mobilności
Niestety nawet 7 nie pomoże, ja wyłapałem głaz w dach jadąc nie ZA, tylko OBOK. No bo siłą rzeczy zdarza się, że wyprzedzam pojazdy, które teoretycznie poruszają się max 80. I teoretycznie trzymają skrajnego prawego pasa. Tyle teorii.
Na złomobilotirze był wielki napis ODPADY, no i jeden odpad odpadł.
(a tak serio to nie odpadł bo bym miał pretensje do człowieka, że nie zabezpieczył ładunku)
Na nagraniu widać jak leci z koła (przednie lewe)

Gandalf

Pionier e-mobilności
radze uwazac z PZU, na pewno nie zwroca calej kwoty z faktury z serwisu Tesli od reki, beda kwestionowac cene roboczogodziny w ASO...
Przypadek anegdotyczny, bo po prostu u mnie, ale tak, "bez gadania" zwrócili tyle, ile wyceniła Tesla, mimo iż pierwotną wycenę zrobili jakieś 2x niższą.

piotr_ev

Fachowiec
Przypadek anegdotyczny, bo po prostu u mnie, ale tak, "bez gadania" zwrócili tyle, ile wyceniła Tesla, mimo iż pierwotną wycenę zrobili jakieś 2x niższą.
Obecnie złożyłem szkodę do PZU. Maja się odezwać do mnie w ciągu 2 dni czy znajda jakiś „ich” warsztat który to zrobi. Powiedziałem im, ze nie może tego zrobić byle który warsztat. „Takie mamy procedury przy tej polisie AutoSzyba” ¯\_(ツ)_/¯
Ja na pewno się nie zgodzę na serwis bez approva tesli. Nie ma mowy.