Tesla Model 3, dostawy III kwartał 2022

mrcnroot

Zadomawiam się
U mnie także zmieniło się na "Przewidywana dostawa: 04 listopada - 23 grudnia" - TM3 LR Aero Szary zamówiony 23.01.2022r. z terminem podczas zamówienia = Sierpień 2022.

Tak więc już mam I kwartał obsuwy :confused:

Nasuwa się takie spostrzeżenie że system przyznawania pojazdów nie jest przejrzysty, niejednolicony, bez jakichkolwiek zasad, trudne do zrozumienia i wyraźnie nie jest wykonywany w kolejności składania zamówienia, ale chyba w taki sposób, aby pasował do wydajności fabryki a tym samym jak największemu zyskowi firmy.
Niestety dzieje się to kosztem niektórych klientów, wprowadza tylko zamęt i niepotrzebną frustrację ludzi
Mam nadzieję że są to tylko przejściowe zawirowania bo na dłuższą metę może to odbić się na wizerunku firmy jako nierzetelnej, niepewnej, skoncentrowanej na zyskach a nie zadowoleniu klienta.
Ta sama wersja z terminem na maj, aktualnie:

Przewidywany termin dostawy: do ustalenia​

Termin dostawy będzie dostępny wkrótce

Czuję że będą dwa kwartały obsuwy u mnie.

Michal

Moderator
Przypominam, że fabryka w CN była zamknięta przez 2 miesiące z powodu COVID. Obsuwa 2-3 miesiące wydaje się przewidywalna.

dawson

Fachowiec
U mnie termin zmienia się dość często, już kiedyś miałem Q4 przez parę dni. Mocno liczę (pewnie jak większość) na Q3 , gdyby nie dobra cena w zamówieniu to już bym się rozejrzał za czymś innym.

lookash_c

Pionier e-mobilności
Mam nadzieję że są to tylko przejściowe zawirowania bo na dłuższą metę może to odbić się na wizerunku firmy jako nierzetelnej, niepewnej, skoncentrowanej na zyskach a nie zadowoleniu klienta.
Na zadowoleniu klienta to się panie lekkich obyczajów koncentrują, a nie Tesla ;-P

rawier

Posiadacz elektryka
Może jest tak, że na pierwszy ogień idą te konfiguracje których jest najwięcej, a dopiero później te w mniejszych ilościach???? i stąd ta roszada terminów... Trochę to zaczyna przypominać dawne loterie w których rozpalały się co miesiąc emocje uczestników, kto w danym wyjedzie nowym Fiatem 😂

kretilla

Fachowiec
Ta „niesprawiedliwość” wynika z moim zdaniem oczywistego działania Tesli, w którym nasze pojazdy nie są made to order. Jest stosunkowo niewielka liczba kombinacji konfiguracji i wyraźnie widać, że produkcja idzie wg ich algorytmu, a potem jest przydzielana do pasujących zamówień. Ja zamówiłem w czerwcu 2022, oczekiwany odbior sty-mar 2023, a w zeszłym tygodniu dostałem maila od Tesli ze mam przesłać dane finansującego i potwierdzić gotowość odbioru w tym kwartale.
LR czerwony 19” białe skóry.

SkropMe

Zadomawiam się
Ta „niesprawiedliwość” wynika z moim zdaniem oczywistego działania Tesli, w którym nasze pojazdy nie są made to order. Jest stosunkowo niewielka liczba kombinacji konfiguracji i wyraźnie widać, że produkcja idzie wg ich algorytmu, a potem jest przydzielana do pasujących zamówień. Ja zamówiłem w czerwcu 2022, oczekiwany odbior sty-mar 2023, a w zeszłym tygodniu dostałem maila od Tesli ze mam przesłać dane finansującego i potwierdzić gotowość odbioru w tym kwartale.
LR czerwony 19” białe skóry.
Chłopaki wcześniej pisali że dostawali maile, dopinali wszystko i musieli nadal czekać miesiąc czy tam dwa. Ale trzymam kciuki żebyś dostał :D

kretilla

Fachowiec
Chłopaki wcześniej pisali że dostawali maile, dopinali wszystko i musieli nadal czekać miesiąc czy tam dwa. Ale trzymam kciuki żebyś dostał :D
Do końca kwartału mają dwa miesiące, więc nadal będzie zgodnie z treścią maila i 2 kwartały przed planowanym oryginalnie terminem 😃

Oczywiście to wyłącznie moja spekulacja, ale może po prostu trafiłem w rzadko zamawianą konfigurację 🤷‍♂️

SkropMe

Zadomawiam się
Do końca kwartału mają dwa miesiące, więc nadal będzie zgodnie z treścią maila i 2 kwartały przed planowanym oryginalnie terminem 😃

Oczywiście to wyłącznie moja spekulacja, ale może po prostu trafiłem w rzadko zamawianą konfigurację 🤷‍♂️
A w aplikacji ci się zmieniło coś? Czy tylko mail?