Tesla Model 3, dostawy III kwartał 2022

Michal

Moderator
A jacy są ci „inni”? Ja od 6 lat 2x Audi, obsługa sprzedażowa 10/10, samochody jakościowo 10/10, awaryjność przez 6 lat - zero.
Chciałem się pobawić elektrykiem więc zamówiłem Teslę, bo Audi na razie raczkuje w tym obszarze, ale to też przecież nie jest tak, że Tesla w jest królem technologii. Jak zobaczyłem w teście Nylanda jak działają automatyczne światła drogowe w Tesli to zastanawiałem się czy to nie żart! 6 lat temu w żony Tiguanie działało to lata świetlne 😄 lepiej! Idealnie włączało i wyłączało wybrane sekcje ledów żeby nie razić innych kierowców. A tutaj niby przodownik techniki na rynku Automotive, a wygląda to jakby jakiś skrzat ręcznie włączał i wyłączał drogówki, tylko czasem przysypiał. O wyłączaniu wybranych ledów nie wspominając 😕
Więc Tesla ma jeszcze chwilę przewagi, ale jak się inni otrząsną z zaspania i nadrobią zaległości, to wcale tak różowo być już nie musi. Klient wydający 300k+ na samochód ma jednak jakieś wymagania (przedsprzedażowe, posprzedażowe, jakościowe) poza możliwością ustawienia pierdzenia po zajęciu miejsca na fotelu 😁

Ale zrobił się offtop, więc już milknę. 🤐
Nie kupuj tesli - nie spodoba Ci się. Anuluj zamówienie, kup audi.

kretilla

Fachowiec
Nie kupuj tesli - nie spodoba Ci się. Anuluj zamówienie, kup audi.
W takim razie mam jeszcze dodatkowe pytanie o to czy się żenić, czy też mi się nie spodoba? 😁

No i dorzuć jeszcze informację czy jak pojadę w Katowicach do Śląskiej Prohibicji (a planuję) to czy będzie mi smakowało. Zaoszczędze drogi, gdyby okazało się że już wiesz że jednak nie będzie mi smakowało. 😁😁

krzyss

Pionier e-mobilności
W takim razie mam jeszcze dodatkowe pytanie o to czy się żenić, czy też mi się nie spodoba? 😁

No i dorzuć jeszcze informację czy jak pojadę w Katowicach do Śląskiej Prohibicji (a planuję) to czy będzie mi smakowało. Zaoszczędze drogi, gdyby okazało się że już wiesz że jednak nie będzie mi smakowało. 😁😁
w Sosnowcu na pewno :p
A z kobitą to uważaj, Bronkowi tesle zabrała...

Michal

Moderator

Na małżeństwo nie narzekasz, że inna ma większe cycki, dłuższe pazury, ... więc rób co chcesz.
Tutaj autem nie jeździsz ale negatywną opinie już masz wyrobioną, więc szczerze odradzam. Skóry nie ma, plastiki wszędzie, wykończenie gorsze. Daj sobie spokój, nie ma co się męczyć.

kretilla

Fachowiec
Na małżeństwo nie narzekasz, że inna ma większe cycki, dłuższe pazury, ... więc rób co chcesz.
Tutaj autem nie jeździsz ale negatywną opinie już masz wyrobioną, więc szczerze odradzam. Skóry nie ma, plastiki wszędzie, wykończenie gorsze. Daj sobie spokój, nie ma co się męczyć.
Nie mam wyrobionej negatywnej opinii na temat całego samochodu, a wyrażam swoje zdanie na temat obsługi procesu sprzedaży - i tu chyba jak większość uczestników jest ono negatywne - oraz zauważonego ewidentnego problemu z automatycznymi światlami drogowymi.
Nylandowi tez będziesz radził pozbyć się Tesli bo nagrał ultra krytyczny film na ten temat?

Michal

Moderator
Nie mam wyrobionej negatywnej opinii na temat całego samochodu, a wyrażam swoje zdanie na temat obsługi procesu sprzedaży - i tu chyba jak większość uczestników jest ono negatywne - oraz zauważonego ewidentnego problemu z automatycznymi światlami drogowymi.
Nylandowi tez będziesz radził pozbyć się Tesli bo nagrał ultra krytyczny film na ten temat?
Najczęściej na forach itp. wypowiadają się użytkownicy, którym się coś nie podoba/nie działa. To nie jest opinia w Google maps, gdzie mapy cię ścigają za każdym razem jak gdzieś pójdziesz... Nie da się z tego miejsca wyciągnąć wniosków o średniej.
Po prostu nie chce mi się znowu później czytać kolejnego dyżurnego narzekacza, co mu jakiś plastik odstaje 3mm mocniej w jednym miejscu, tyłek poci na siedzeniach, bo to "jakaś cerata", albo waży 130kg przy 170 cm wzrostu i się dziwi, że materiał na siedzeniach się wygniata :p
Jeśli tak bardzo podobało Ci się Audi i sądzisz, że za chwilę inni producenci dogonią Teslę, to szczerze uważam, że Tesla Ci się nie spodoba i daję Ci o tym znać, żeby później móc napisać - "a nie mówiłem" ;)