a w jakim rejonie Polski szukasz?Hej, jak w temacie szukam firmy, która zamontuje mi fotowoltaikę o mocy około 9-10 kWp i nie weźmie przy tym narzutu za robociznę 70-100%.
Macie kogoś do polecenia?
Wiekszosc sie upiera zeby bylo 5000zl za 1kW instalacji... ale panele tanieja a ich moc rosnie.Rozmawiałem z nimi - 70% narzutu za projekt, montaż itp.
Ogólnie strasznie duże marże mają w tym biznesie - kompletnie się nie spodziewałem. 30-40% bym spokojnie zapłacił bez mrugnięcia okiem ale 70-80%!?
A wyslales jakies zapytanie gdzie twoja kasa z dotacji ?No widocznie takie czasy. Ja szukałem i kilku montazystów było tanszych, ale przy rozmowach o szczególach jak optymizery, katy, sprawnośc i rodzaj paneli mono, poli, amorficzne widzialem strach w oczach. Dałem spokój, bo to przypadkowi ludzie.
Ceny jak ceny, można samemu, to żadna filozofia, tu mi chodziło o wygode. Zero miałem papierów wszystko online.SolarEdge konfiguracja itp poszło gładko.
Jedyny zgrzyt ale to nie ich winy to te dotacji, olali mnie. No i może sam bym to troche ladniej zrobił ale to nudna robota.