JareG

Pionier e-mobilności
Serwer działa. Wysyłam piwoszom z południa podpisany cyfrowo wypełniony pdf, fotki obu stron teslowego certyfikatu i obie strony dowodu rejestracyjnego. Się zobaczy co dalej.
Ja wysłałem .pdf z tego ichniejszego formularza, obie strony dowodu i pismo od leasingu, że mogę używać. Wszystko osobno (czyli 3x) podpisałem via epuap. I przeszło :)

Pozdrawiam

sd tosia

Posiadacz elektryka
Sukces!
9:45 wysłany wniosek
10:45 potwierdzenie mailem o przyjęciu wniosku do systemu
13:15 mail o przyznaniu zwolnienia

Przy podpisywaniu PDF z użyciem profilu zaufanego wybrałem PDF (można też inne pliki, w tym PDF) i tu miałem możliwość wskazania, w którym miejscu dokumentu osadzić znak/pieczęć graficzną.

turez

Zadomawiam się
Ktoś kto ma samochód w najmie jako osoba fizyczna może się podzielić doświadczeniem?

Jako powiadamiający wpisuje siebie .

Potem jako użytkownika zaznaczam, że reprezentuje posiadacza??

Następnie zaznaczam osobę prawną, która jest Arval i jej dane są w.dowodzie rejestracyjnym? Bo jak zaznaczę osobę fizyczną to znowu będą te same dane co w przypadku zgłaszającego.... I nigdzie nie będzie do podania danych, które są w dowodzie rejestracyjnym....

Dajcie znać💩

solik

Pionier e-mobilności
for us to accept your request, you will have to change the information about the vehicle's operator in the "Notification of an exeption" form. In the Information about the vehicle's operator has to be the owner of the vehicle according to the technicall documentation (In your case that would be the leasing company Arval Service Lease Polska Sp. z o.o.).
After you send us correctly filled form, we will be able to finish your request.

t3sla4sun

Zadomawiam się
@solik
Czyli w pola:

PRAVNICKA OSOBA NEBO FYZICKA....

Wpisujemy po prostu firmę leasingową?

Attachments

• Screenshot 2022-08-09 at 09.03.31.png
    Screenshot 2022-08-09 at 09.03.31.png
    97 KB · Liczba wyświetleń: 61

t3sla4sun

Zadomawiam się
Udało mi się dostać zwolnienie z autostrad w Czechach po 6 próbach ;) Dla potomnych zostawiam więc podsumowanie.

Do podpisywania dokumentów podpisem cyfrowym skorzystałem z formatu *.pdf - wszystkie skany do pdf, a później podpisywane przez WWW.
Link: https://www.gov.pl/web/gov/podpisz-dokument-elektronicznie-wykorzystaj-podpis-zaufany

1. Wniosku do urzędu w Czechach (Czech_Republic_Electric_Vehicle_Exemption_SFDI_formular_dalnicni_znamka_osvobozeni_A_interaktivni)

Wybrałem: "I represent the operator on the basis of a power of attorney"
Legal entity

TUTAJ WSTAW SWOJĄ FIRMĘ LEASINGOWĄ

2. Dokumentu o przekazanie samochodu w użytkowanie z Leasingu oraz umowy leasingu (oba dostałem od razu od Leasingodawcy).

3. Dowodu rejestracyjnego.

4. Homologacji auta (od producenta)
velký technický průkaz_homologacja_road_safety_approval

abes99

Posiadacz elektryka
Ja dostałem bez homologacji (czyli na podstawie samego dowodu) i bez umowy leasingu (na podstawie samego pozwolenia na użytkowanie) ;)

solik

Pionier e-mobilności
ja tez nie wysylalem homologacji ani umowy leasingu, wystarczyla kopia dowodu rejestracyjnego i letter of authorization ktory i tak sie przydaje za granica