Olecki

Pionier e-mobilności
Serio? No to jest chyba jakiś żart. Chyba zdają sobie sprawę jako ubezpieczyciel maja dane z pierwszej ręki jakie są ceny na rynku.
PZU to największy kombinator w Polsce jeśli chodzi o to jak obcinać stawki za naprawy i wypłaty odszkodowań. Twierdzą że mają własną sieć warsztatów gdzie można naprawić za stawkę X , która jest tak niska że nawet tej swojej sieci muszą 'pod stołem' dopłacać bo to po niżej ich kosztów. Ale gdy zgłosisz chęć naprawy w innym warsztacie zapłacą co najwyżej stawkę X bo za tyle mogą naprawić. Jeśli masz szkodę z OC sprawcy to można naprawić z AC i ściągnąć z nich kasę regresem ale naprawa z własnego AC u nich to masakra... No ich sławetny pakiet szyba który pokrywa wymianę szyby do niższej kwoty niż kosztuje oryginalna szyba w niektórych w cale nie egzotycznych modelach xD,

daniello d

Zadomawiam się
Przypadek anegdotyczny, bo po prostu u mnie, ale tak, "bez gadania" zwrócili tyle, ile wyceniła Tesla, mimo iż pierwotną wycenę zrobili jakieś 2x niższą.
To tez pytanie kiedy to sie stalo, wczesniej podobno nie robili problemu ze zwrotem calosci z faktury.

Jako ze Tesla nie wspolpracuje z zakladami ubezpieczen to odupscilem temat z ASO i oddalem do Bodyshop Tesla na bezgotowkowa naprawe.

piotr_ev

Fachowiec
To tez pytanie kiedy to sie stalo, wczesniej podobno nie robili problemu ze zwrotem calosci z faktury.

Jako ze Tesla nie wspolpracuje z zakladami ubezpieczen to odupscilem temat z ASO i oddalem do Bodyshop Tesla na bezgotowkowa naprawe.
Czy Tesla body shop to tak w gruncie rzeczy z pkt. widzenia klienta to samo co Tesla Warszawa Serwis?

gim-kg

Pionier e-mobilności
Jeżeli robisz to z ubezpieczenia szyby to tam są inne OWU niż w przypadku AC.
Reasumując ubezpieczenie szyby jest osobnym ubezpieczeniem i nie wpływa na „szkodowość” w historii ubezpieczeń, ale z tego co słyszałem to tylko u konkretnego ubezpieczyciela, bo w UFG widnieje jako szkoda podobno.

daniello d

Zadomawiam się
Czy Tesla body shop to tak w gruncie rzeczy z pkt. widzenia klienta to samo co Tesla Warszawa Serwis?
tu jest oficjalne info:

kARPIU

Fachowiec
Jeżeli robisz to z ubezpieczenia szyby to tam są inne OWU niż w przypadku AC.
Reasumując ubezpieczenie szyby jest osobnym ubezpieczeniem i nie wpływa na „szkodowość” w historii ubezpieczeń, ale z tego co słyszałem to tylko u konkretnego ubezpieczyciela, bo w UFG widnieje jako szkoda podobno.
tak
wiem to z doswiadczenia (n)

Gandalf

Pionier e-mobilności
To szerszy temat pt. Patologiczni Złodzieje Ubezpieczeniowi.
Przecież zgodnie z napisem na opakowaniu tego produktu: "płać mi, a ja pokryję koszty Twojego pecha".
No więc gdy masz pecha i kamień rozwali Ci szybę, to i tak płacisz za szybę sam w koszcie swojego ubezpieczenia następnym razem.
To jest przecież jawny konflikt interesów, szczególnie, gdy ubezpieczyciel współpracuje z warsztatami.
Efektem tej patologi jest to, że i tak koszt ryzyka jest po stronie "ubezpieczonego".

Last edited:

ciastek

Pionier e-mobilności
Czym właściwie różnie się tryb wartownika od trybu sentry mode?
Powinno Cię ucieszyć, że w 2022.20.7 Tesla nie używa już określenia „tryb wartownika” lub „wartownik”. Teraz wszędzie jest „Sentry Mode” lub „Sentry”.

Darek1

Posiadacz elektryka
Powinno Cię ucieszyć, że w 2022.20.7 Tesla nie używa już określenia „tryb wartownika” lub „wartownik”. Teraz wszędzie jest „Sentry Mode” lub „Sentry”.
Może to znak, że ktoś ważny z Tesli czyta nasze forum i doszedł do wniosku, że to tłumaczenie nie ma sensu i dlatego zmienili nazwy w najnowszej odsłonie softu