Tesla Model 3, dostawy III kwartał 2022

Caatorelo

Nowy na Forum
Co się zmieniło?
Po tym jak dograsz leasing, nawet podpiszesz z nim umowę i leasing się skontaktuje "chcielibysmy sfinansować rezerwację xyz Pana Jana Kowalskiego w formie leasingu". To Tesla przez wystawieniem faktury końcowej na leasing, wymagają aby leasing podał kogo obowiązki i prawa przejmuje, czyli de facto na kogo jest leasing. Jeszcze 2-3 miesiące temu wystarczylo powyższą regulke wysłać i tyle.

Choć wg mnie, sądowo to wygrania - liczy się kto będzie włąscicielem a nie uzytkownikiem. To tak jakby wypozyczalnia tesli nie mogla wypozyczac.

karol.kar

Pionier e-mobilności
Na chwilę obecną nie wiem, czy będę brał, zostawiam sobie czas z decyzją na przełom '22/'23, więc się nie spieszę z odbiorem. W mojej głowie cały czas trwa dyskusja między sercem a rozumem, która wygląda mniej więcej tak:

:love: Tesla!!!
Bardzo dobry wybór

:unsure: Nie potrzebujesz takie dużego i drogiego auta.
Mniejsze auta sa niewiele tańsze, powiedziałbym, że nawet cenowo juz podchodzą pod Teslę i może się okazać że róznica z wyposazeniem to tylko 20-30 tys. zł.

:love: Ale to marzenie do spełnienia!
Otóż to, mój kolega mawia: "trumna nie ma kieszeni"

:unsure: Serwis daleko, ubezpieczenie drogie, za mało jeździsz żeby to miało sens.
Serwis mobilny + Berlin,W-wa,Wiedeń. Tak w ogóle to jak się nie wali na gwarancji to nie ma co serwisować.

:love: To może chociaż spekulacyjnie? Leasing 2 lata, darowizna, sprzedaż? Nacieszyć się i sprzedać niewiele tracąc?
:unsure: Najpierw spłać oczojeba (leasing 2 lata, pierwszy w życiu choć JDG masz 18 lat), szukałeś auta za ~100k, kupiłeś ICE za trochę więcej, sprzedałeś po 2 miesiącach (co prawda z niewielkim zyskiem), kupiłeś BEV za 150k, a już chcesz kolejne BEV za 220k :eek:
:love: Ale jesteś geekiem, zawsze chciałeś Teslę!!! Zrób coś dla siebie!!!
:unsure: Nie ma ale, masz inne wydatki, dziecko na studiach, może mieszkanie trzeba by jej kupić (ceny spadają), odłożyć na emeryturę (z JDG nic nie dostaniesz).
:love: Ale...
:unsure: Cicho tam...

Takie mam rozterki, przepraszam za zbyt długi wywód nie do końca na temat, pozwoliłem sobie ;)
dodam że jedyna wada, jak dasz pojeździć swojej kobiecie to będzie ciężko odzyskać

abes99

Posiadacz elektryka
Poczekaj na lepsza dostepnosc bmw i4 rwd :)
BMW (jako marka) całkowicie mnie nie rusza. Podobnie jak wiele innych "pożądanych" marek premium i nie tylko ;)

Piciu

Zadomawiam się
T M3 LR biała czarny środek 10.12.2021 gotówką
analizuje dstawy Q2 i widze ze 5 statków dotarło do Europy wtym 2 do Kopru bo to podobno nasz port.
W chwili obecnej Q3 płynie do Europy 5 statków Tesli i mam nadzieje ze jeszcze przynajmniej 2 jeszcze wypłyną głownie TM3
Panowie bądźmy dobrej myśli .
Pozdrawiam wszystkich oczekujacych

pluto

Pionier e-mobilności
Terminal Portu Południowego w Szanghaju ponownie zapełniony Teslami.
Spora ilość TM3 RWD - głównie na rynek australijski i lokalny chiński.

12 sierpień.jpg
12 sierpień a.jpg
12 sierpień b.jpg