Co się zmieniło?Jeśli ktoś szuka opcji przejęcia rezerwacji - teraz już praktycznie niemożliwe...
Po tym jak dograsz leasing, nawet podpiszesz z nim umowę i leasing się skontaktuje "chcielibysmy sfinansować rezerwację xyz Pana Jana Kowalskiego w formie leasingu". To Tesla przez wystawieniem faktury końcowej na leasing, wymagają aby leasing podał kogo obowiązki i prawa przejmuje, czyli de facto na kogo jest leasing. Jeszcze 2-3 miesiące temu wystarczylo powyższą regulke wysłać i tyle.Co się zmieniło?
Poczekaj na lepsza dostepnosc bmw i4 rwdTakie mam rozterki, przepraszam za zbyt długi wywód nie do końca na temat, pozwoliłem sobie![]()
Bardzo dobry wybórNa chwilę obecną nie wiem, czy będę brał, zostawiam sobie czas z decyzją na przełom '22/'23, więc się nie spieszę z odbiorem. W mojej głowie cały czas trwa dyskusja między sercem a rozumem, która wygląda mniej więcej tak:
Tesla!!!
Mniejsze auta sa niewiele tańsze, powiedziałbym, że nawet cenowo juz podchodzą pod Teslę i może się okazać że róznica z wyposazeniem to tylko 20-30 tys. zł.Nie potrzebujesz takie dużego i drogiego auta.
Otóż to, mój kolega mawia: "trumna nie ma kieszeni"Ale to marzenie do spełnienia!
Serwis mobilny + Berlin,W-wa,Wiedeń. Tak w ogóle to jak się nie wali na gwarancji to nie ma co serwisować.Serwis daleko, ubezpieczenie drogie, za mało jeździsz żeby to miało sens.
dodam że jedyna wada, jak dasz pojeździć swojej kobiecie to będzie ciężko odzyskaćTo może chociaż spekulacyjnie? Leasing 2 lata, darowizna, sprzedaż? Nacieszyć się i sprzedać niewiele tracąc?
Najpierw spłać oczojeba (leasing 2 lata, pierwszy w życiu choć JDG masz 18 lat), szukałeś auta za ~100k, kupiłeś ICE za trochę więcej, sprzedałeś po 2 miesiącach (co prawda z niewielkim zyskiem), kupiłeś BEV za 150k, a już chcesz kolejne BEV za 220k
Ale jesteś geekiem, zawsze chciałeś Teslę!!! Zrób coś dla siebie!!!
Nie ma ale, masz inne wydatki, dziecko na studiach, może mieszkanie trzeba by jej kupić (ceny spadają), odłożyć na emeryturę (z JDG nic nie dostaniesz).
Ale...
Cicho tam...
Takie mam rozterki, przepraszam za zbyt długi wywód nie do końca na temat, pozwoliłem sobie![]()
BMW (jako marka) całkowicie mnie nie rusza. Podobnie jak wiele innych "pożądanych" marek premium i nie tylkoPoczekaj na lepsza dostepnosc bmw i4 rwd![]()
Właśnie jeden statek będzie ładowany Asian VisionTerminal Portu Południowego w Szanghaju ponownie zapełniony Teslami.
Spora ilość TM3 RWD - głównie na rynek australijski i lokalny chiński.
View attachment 6302View attachment 6303View attachment 6304
Skąd wiadomo na jaki rynek pójdą te auta?Właśnie jeden statek będzie ładowany Asian Vision