ciekawostki eksploatacyjne

p0li

Pionier e-mobilności
parę ciekawostek mi się zebrało to szybko opiszę:

- wybierak biegow da sie wrzucic na N i na D pryz dowolnej prędkości - na R nie (niechcący chiałem wrzucić przy 60kmh)
- hebelek hamulca postojowego działa podczas jazdy jako hamulec awaryjny - nie zwraca uwagi na pedał gazu
- nie da się włączyć wycieraczek jak ma się ustawiony bieg R :) - spryskiwacz też nie działa

jak coś mi się przypomnie czy zauważe - będę dopisywał

vwir

Pionier e-mobilności
nie da się włączyć wycieraczek jak ma się ustawiony bieg R :) - spryskiwacz też nie działa
A tego to już nie rozumiem. W sensie nie o to chodzi, że nie rozumiem co napisałeś, tylko nie rozumiem co przyświecało twórcom. Zrobili to celowo i świadomie, więc jakiś zamysł musi być.

KrzysztofFly

Moderator
- nie da się włączyć wycieraczek jak ma się ustawiony bieg R :) - spryskiwacz też nie działa
U mnie też nie działa spryskiwacz i przetarcie wycieraczkami po spryskaniu szyby, jednak jak włączę wycieraczki normalnie dźwignią to działają. Natomiast po próbie uruchomienia spryskiwacza na wstecznym, po wyłączeniu wstecznego uruchamia się na sekundę spryskiwacz i włączają się wycieraczki.
Co do przełączenia z D na N, to też to zauważyłem. Kiedyś przypadkiem podczas jazdy przełączyłem i po chwili się zdziwiłem, że nie chce przyspieszać.