Michal

Moderator
Możesz kliknąć przycisk rejestratora na ekranie i też zapisze klip.
Ale po co miałbyś cały czas zapisywać? Przecież chyba nie ma sensu nagrywać wszystkiego co się dzieje.
rejestrator raczej jest po to, żeby zapisać i później być w stanie odtworzyć jakieś niebezpieczne zdarzenia, a o tym, że takie się wydarzyło wiesz od razu, a nie po powrocie do domu :p

danielm

Pionier e-mobilności
Ostatnie 10, tylko nie chcę cały czas trąbić :confused: No to powiem Wam że jestem zawiedziony, trzeba się jeszcze doposażyć ?
Czyli co, te wszystkie "200 zeta" , są nielegalne ? Są przecież takie firmowane przez krajowe firmy, które raczej powinny spełniać wymagania formalne.
po prostu Elon i hamerykanie rzadziej używają rejestratorów, a w Polsce wiele osób tak robi więc dla Elona to nie jest nic ważnego. dostaliśmy to bo naciskaliśmy, może kiedyś poprawią

6a8

Posiadacz elektryka
Możesz kliknąć przycisk rejestratora na ekranie i też zapisze klip.
Ale po co miałbyś cały czas zapisywać? Przecież chyba nie ma sensu nagrywać wszystkiego co się dzieje.
rejestrator raczej jest po to, żeby zapisać i później być w stanie odtworzyć jakieś niebezpieczne zdarzenia, a o tym, że takie się wydarzyło wiesz od razu, a nie po powrocie do domu :p
Wyobraźmy sobie że jadę, przejeżdżam skrzyżowanie tak, że stojącemu na poboczu szeryfowi, wydaje się że na czerwonym. Nie trąbię, nie klikam, on mnie goni i dopada po kilku minutach - bo jest duży ruch. I wtedy nie mam nic, prawda ?
Nie lubię się kopać z koniem, ogólnie rzecz biorąc.

MiKo

Posiadacz elektryka
przejeżdżam skrzyżowanie tak, że stojącemu na poboczu szeryfowi, wydaje się że na czerwonym. Nie trąbię, nie klikam, on mnie goni i dopada po kilku minutach - bo jest duży ruch.
Wydaje mi się to dość mocno hipotetyczna sytuacja. Osobiście nigdy nie miałem podobnej przez ostatnie 18 lat jeżdżenia.

danielm

Pionier e-mobilności
Wyobraźmy sobie że jadę, przejeżdżam skrzyżowanie tak, że stojącemu na poboczu szeryfowi, wydaje się że na czerwonym. Nie trąbię, nie klikam, on mnie goni i dopada po kilku minutach - bo jest duży ruch. I wtedy nie mam nic, prawda ?
ps to się musiało zmienić jakoś nie dawno, bo jeszcze w zeszłym roku miałem ponad godzinę z nagrań z wycieczek różnych. tyle że 10min to i tak dosyć dużo, nawet po mieście przejezdza się kilka kilometrów w tym czasie

krzyss

Pionier e-mobilności
Masz, conajmniej 10min wstecz. Nagrywa caly czas

ciastek

Pionier e-mobilności
to się musiało zmienić jakoś nie dawno, bo jeszcze w zeszłym roku miałem ponad godzinę z nagrań z wycieczek różnych
Rzeczywiście, 2022.28.1 nie ma już plików „recent”. Działało to tak, że Tesla cały czas zapisywała do pliku, plik miał maksymalnie 1h długości i trzymane były ostatnie dwa. Więc zawsze było nagrane 60 do 120 minut.
Zgaduję, że zrezygnowali z tego by nie katować pendrive, które padały od ciągłego zapisu.

JareG

Pionier e-mobilności
Ja nie trąbię tylko klikam na ikonkę,, przed dwoma godzinami nagrałem KOMBAJN na S6 (dr. szybkiego ruchu)
Może to był SZYBKI kombajn..? :D

Pozdrawiam