gim-kg

Pionier e-mobilności
@Mati87 jeszcze jedno, jak zostawisz samochód na parkingu lotniska to oprócz wyłączenia sentry, nie zaglądaj do aplikacji Tesli, bo ona budzi samochód. Najlepiej jest wyłączyć tą a.plikach żeby nie działała tez w tle. Wtedy po powrocie powinieneś mieć prawie taki sam stan baterii jak przed odlotem.
Na YT są filmy Łukasza Lewandowskiego z EV Klub Polska który robił tego typu testy.

danielm

Pionier e-mobilności
@Mati87 jeszcze jedno, jak zostawisz samochód na parkingu lotniska to oprócz wyłączenia sentry, nie zaglądaj do aplikacji Tesli, bo ona budzi samochód. Najlepiej jest wyłączyć tą a.plikach żeby nie działała tez w tle. Wtedy po powrocie powinieneś mieć prawie taki sam stan baterii jak przed odlotem.
Na YT są filmy Łukasza Lewandowskiego z EV Klub Polska który robił tego typu testy.
i do tego poweroff samochodu

Michal

Moderator

Robert RM

Zadomawiam się
Tak, Tesla pobierze tyle mocy ile dostarczy jej wall box:
  • do 7,4 kW z jednej fazy (32 A);
  • do 11 kW z 3 faz (16 A);
  • starsze modele S z podwójną ładowarką 22 kW z trzech faz (32 A).

Czemu w aplikacji jest przy ładowaniu max 16A?
Skala kończy się na 16. Jak ustawić 32?
Czy po podpięciu do odpowiedniego EVSE pojawi się taka opcja?

Michal

Moderator
Czemu w aplikacji jest przy ładowaniu max 16A?
Skala kończy się na 16. Jak ustawić 32?
Czy po podpięciu do odpowiedniego EVSE pojawi się taka opcja?
Jeśli masz odpowiednią wtyczkę podpiętą do EVSE (duże niebieskie jednofazowe 32A), to auto wie, że może ciągnąć 32A i tyle pozwoli.
Żeby ciągnąć 32A na trzech fazach, trzeba zmienić auto ;)

Michal

Moderator
Czy da się podczas cofania włączyć kamery boczne? Wyjeżdżam z garażu ze złożonymi lusterkami więc te boczne by się przydały.
Tak. Kiedy włączysz wsteczny i pojawi się widok kamerki, to na dole pod nim masz taką strzałkę do góry - dotykasz i przeciągasz w górę.

Slomcio

Zadomawiam się
Szanowne grono do piątku podróżuje w końcu swoje 3. O dziwo wszystko działa włącznie z automatycznymi światłami i wycieraczkami. Jednakże mam jeden problem z aplikacja karaoke 😆. Cały czas pokazuje błąd połączenia po wybraniu piosenki. Już raz restartowaniem samochód i nie pomogło. Odpalałem ja jak samochód był na wifi i na lte. Wszystkie inne aplikacje działają. Macie pomysł jak przywrócić ta aplikacje do życia?

Bronek

Pionier e-mobilności
Często gdy jest na wifi np w domu bywają też błędy połączenia przy komendach głosowych. Kliknij na Auto w lewym rogu ,potem na ikonkę wifi na górze i wyłącz wifi .Może na LTE zadziała.
Działa tylko z Premium ale u nas Premium jest póki co dłużej niż miesiąc
Rozumiem że masz zaznaczone źródło karaoke?

Robert RM

Zadomawiam się
Jeśli masz odpowiednią wtyczkę podpiętą do EVSE (duże niebieskie jednofazowe 32A), to auto wie, że może ciągnąć 32A i tyle pozwoli.
Żeby ciągnąć 32A na trzech fazach, trzeba zmienić auto ;)
Rozważałem montaż 3F i 16A w garażu w bloku, ale koszt wyszedłby ok 4kpln. W związku z tym zrobię 1F 32A za ok 1,5kpln. Chciałem się upewnić, że przyjmie 32A na 1F.

Najnowsze dyskusje