Elon i jego kamery…

lookash_c

Pionier e-mobilności
Bronek, jak czytam Twoje wpisy, to nie mogę się już opanować, aby Cię nie spotkać… dobra kawa albo whisky koniecznie! :)
Byłbym ostrożny, czy po takiej imprezce nie będzie wspomnianego puknięcia ;-P

JareG

Pionier e-mobilności
Byłbym ostrożny, czy po takiej imprezce nie będzie wspomnianego puknięcia ;-P
Wspomnianego i zapomnianego 🤣
.. ale to był kolega Bronka, trza więc tylko dopilnować, żeby tegoż nie było..

Pozdrawiam

Bronek

Pionier e-mobilności
Impreza, a szczególnie "dobra impreza" ma czasem zaskakujący finał dla uczestników.

Z życia wzięte : Po weselu kumpel pomylił, pokoje i zaatakował ciotkę.. Drugi poszedł dalej i matkę.

Po akademickim spotkaniu na szczycie, inny zoombi, wylazł z łóżka swojej dziewczyny, aby nie robić niczego "na tzw warchlaka". W końcu mieliśmy zajęcia z Higieny.
Po natrysku, trafił jednak w pielesze koleżanki. O czym wszyscy przekonaliśmyy się dopiero rano.
Itd...

rawier

Posiadacz elektryka
Impreza, a szczególnie "dobra impreza" ma czasem zaskakujący finał dla uczestników.

Z życia wzięte : Po weselu kumpel pomylił, pokoje i zaatakował ciotkę.. Drugi poszedł dalej i matkę.

Po akademickim spotkaniu na szczycie, inny zoombi, wylazł z łóżka swojej dziewczyny, aby nie robić niczego "na tzw warchlaka". W końcu mieliśmy zajęcia z Higieny.
Po natrysku, trafił jednak w pielesze koleżanki. O czym wszyscy przekonaliśmyy się dopiero rano.
Itd...
jak to klasyk powiedział: "ciesz się, że nie szczekasz, taka była impreza!" 🤣😂🤣

gim-kg

Pionier e-mobilności
Przepisy UN. Obejżyj film, który przesłałem, to będziesz wiedział czego się spodziewać.
Rzeczywiście, ten film z #95 pokazujący ograniczenia UE zgodne z derektywą UN/ECD r79 pokazuje, że dopóki nie zmienią się przepisy nie ma sensu inwestować w EAP czy FSD. Summon ograniczony do 6m czy wymogi dotyczące automatycznej zmiany pada ruchu pozwalają traktować te udogodnienia jako ciekawostkę a nie pomoc w prowadzeniu samochodu.

Bronek

Pionier e-mobilności
Dobrze , że podzielili pakiet
Źle , że drożeje, nie jest przypisany do konta, Bardzo źle , że rozwojem jest prawnie blokowany (vide np ostatnio zjazdy z drog)

U nas sprawdzą się praktycznie tylko na trasach i to głównie S I A.
Czasem humorzasty summon do wjazdu/wyjazdu.
Parkowanie padło
Reszta to zabawa A do tego wymaga pewnej wprawy i zabiegów np w postaci ciężarka , operowania wajhą , gazem
Przypomnę , że w w 2020 moja Tesla miała okres , jak to młoda dziewczyna i sama bez kierunkowskazów i potwierdzania zmieniała pas i wyprzedzała jak w USA. Wielu rzeczy wtedy jeszcze nie było np , które teraz są oczywiste np widoku z kamer bocznych ,oglądania obrazu zarejetrowanego w aucie itd. Ale to wyprzedzanie było super. Niestety to był jakiś bug i po kolejnej aktualizacji wrocilemna ziemię.

Piernik

Posiadacz elektryka
Wczoraj moja pierwsza trasa autostradą. Nie da się używać po zmroku tego AP. Mruga tymi długimi jak głupi że aż wstyd.
Więc jechałem na tempomacie i było Ok.

gim-kg

Pionier e-mobilności
Dobrze , że podzielili pakiet
Źle , że drożeje, nie jest przypisany do konta, Bardzo źle , że rozwojem jest prawnie blokowany (vide np ostatnio zjazdy z drog)
To jest chyba najgorsze. Przypisanie EAP czy FSD do konta przytrzymałby użytkowników przy marce i wsparłoby sprzedaż nowych samochodów. Nie jest tajemnicą, że wielu by zmieniło swój pojazd na nowszy ale wstrzymuje ich przypisanie FSD do obecnego samochodu. Ja widzę nawet w tym szanse na większą sprzedaż FSD. Jeżeli potencjalny kupujący zobaczyłby działanie FSD na koncie sprzedającego to po zakupie by wykupił je dla siebie.
Właśnie z powodu przypisania EAP do samochodu a nie do konta, ja wstrzymuje się z zakupem. Po cichu lice na możliwość subskrypcji w przyszłości.

tokwi

Pionier e-mobilności
Tak mi się skojarzyło, że gdyby EAP/FSD przypisane było nie do samochodu tylko do emaila, to byłoby jak z tymi kamienicami i jak u Gogola.