Opony zimowe do Tesla Model Y

gim-kg

Pionier e-mobilności
Hakkapeliitta R3 fajnie radzi sobie przede wszystkim na lodzie. Jakaś technologia co zachowuje się jak opona z kolcami. Mimo że mieszkam na północy Polski to fajnie radziła sobie podczas gołoledzi.

cooler

Pionier e-mobilności
Od zawsze zimówki stawiam na stalówkach z kilku powodów:
- zimą i tak felgi są uwalone i wszystkie są brzydkie zaraz po wyjechaniu z myjni
- zimą łatwiej o przywalenie w krawężnik lub inną przeszkodę i stalówki są plastyczne, przejmują uderzenie zamiast przenosić na zawieszenie, a po sprawie każdy serwis Ci wyprostuje za 50PLN i jedziesz dalej, a właściwie na krzywej też da się jechać.
- alus jak wytrzyma uderzenie to walą Ci się wahacze i inne elementy zawieszenia, a jak nie wytrzyma to pęka, więc dalsza droga odpada - a zimą czekałem kiedyś na wsparcie i dobrze że pełny bak miałem, bo w śnieżycę nie jest wcale parę godzin, bliżej kilkunastu.

Niestety nie znalazłem stalówek w rozmiarze 18" dla Tesli model 3, więc kupiłem oryginały na zimę, ale nadal żałuję, bo uważam stalówki za lepszy wybór na naprawdę wredne warunki zimowe, Co innego do lansu po mieście, wtedy alusy, ale moje samochody służą do jazdy,

XYZ

Fachowiec
Dołączę sie do listy....u mnie:
Opona Michelin Pilot Alpin PA4 255/45 R19
Felga BROCK BS32(super black mat) R19 ET 45 otwór 64,1 bez żadnych tam pierścieni itp.

....wszystko zgodnie ze specyfikacją Y

Przy okazji mam pytanie do znawców, w/w felgi nie mają czujników na wyposażeniu....co powinienem dokupić ?

Giaur77

Fachowiec
Dołączę sie do listy....u mnie:
Opona Michelin Pilot Alpin PA4 255/45 R19
Felga BROCK BS32(super black mat) R19 ET 45 otwór 64,1 bez żadnych tam pierścieni itp.

....wszystko zgodnie ze specyfikacją Y

Przy okazji mam pytanie do znawców, w/w felgi nie mają czujników na wyposażeniu....co powinienem dokupić ?
Albo oryginały w SC 300 zł netto, albo np. poniższe (ja je wybrałem):

Wychodzi nieco taniej, ale kupiłem je dlatego że SC Warsaw odpisywał mi na maila z zapytaniem ponad 2 tygodnie 😄

aadamuss

Pionier e-mobilności
Opony zimowe powinny być jakieś dedykowane do Tesli/elektryków czy tylko rozmiar ma pasować? Jakieś Yokohamy są za 900 pln lub Pirelli z pianką za ponad 1600.

XYZ

Fachowiec
Albo oryginały w SC 300 zł netto, albo np. poniższe (ja je wybrałem):

Wychodzi nieco taniej, ale kupiłem je dlatego że SC Warsaw odpisywał mi na maila z zapytaniem ponad 2 tygodnie 😄
Mi w sprawie kpl felgi+ opony odpowiedzieli po miesiącu........mam konto na Twiterze i chyba zacznę "molestować" E. Muska w sprawie działania warszawskiego showroomu.....myślę, że wreszcie zareaguje publicznie, a swoimi kanałami bezpośrednio w Ząbkach.