TESLA SERWIS KOMUNIKATY EKRANOWE i co potem? np. wybór centrum serwisowego itp

Bronek

Pionier e-mobilności
Napisałeś na ten w/w adres

Ps zacytowales ale wpisaleś swój tekst w cytat
@danielm napisał :" też tak chce, u mnie zero odzewu. premium zobaczysz jak język strony zmienisz na inny. zazdroszcze że Ci przepisali :)"

danielm

Pionier e-mobilności
Napisałeś na ten w/w adres

Ps zacytowales ale wpisaleś swój tekst w cytat
@danielm napisał :" też tak chce, u mnie zero odzewu. premium zobaczysz jak język strony zmienisz na inny. zazdroszcze że Ci przepisali :)"
wiem, usuwałem zdjęcia i wlazło w cytat :)

Tesla Markiewicz <[email protected]>​

śr., 31 mar, 13:21
do [email protected]

Hi,
IS there a possibility to change country from Austria to Poland on my account?
My car was bought new in Austria in 2019 and imported to Poland as new as well.

Markiewicz Daniel

Bronek

Pionier e-mobilności
Ja napisalem z innego adresu niz konto, po naszemu ale link maila kliknąłem chyba gdzieś na stronie ( patrz zdjęcie)???

Ale to ie powinno miec znaczenia
tempFileForShare_20210503-214741_copy_1280x1245.jpg

tempFileForShare_20210503-213421_copy_1280x983.jpg

Last edited:

krzyss

Pionier e-mobilności
Mowilem... i po co Ci to było :p tak byś miał następne zakupy też tańsze... może FSD w Y by było w funtach... jak byś nie liczył to by Ci się napewno opłaciło. Ale patryjotyzm cierpiał ? :p to teraz płać i płacz :p

Bronek

Pionier e-mobilności
Nie... do tej i tak nie kupuje Boost`a. Była kupiona przez pośrednika a ten miał Firme w Angli. Problem z adresem przy fakturach i płatnościach. Nowa Tesla o ile Tesla, będzie kupiona na inne konto. I jak mnie przyciśnie też nie kupię u nas w wezmę pośrednika o ile to przyśpieszy zakup np z innego europejskiego kraju?
Ale to się okaże? Nie wiem zresztą co???

danielm

Pionier e-mobilności
Reakcja na mail pierwszy prawie miesiąc. Dzisiaj odpisałem
Hello Daniel,

Thank you for contacting Tesla Support. We are sorry for the delay in our answer.

Unfortunately at the moment we are not able to change the country code on billing address, this is a common issue that has been raised and we are investigating with priority on how to fix it.

We are sorry for this inconvenience. We will let you know with any result that may affect you.

We hope this emails clarifies your concern and we wish you a great day.

Mireia
Tesla Support Advisor, EMEA

Bronek

Pionier e-mobilności
U mnie zrobili przeniesienie, taki " MYK" .. Chyba z Moniki na Monika? W opisie na dole. Dlatego nagle auto stało sie używane. Co w pewnym sensie jest prawda, gdyż aby pojawiło sie na Moniki koncie musiałem wyslać skan prawka i skan faktury kupna od Firmy posredniczącej, zreszta było ich chyba 3!!!?
Może opiszesz tej "swojej Panience", mój przypadek? Moja "panienka" inna - ładniejsza i niżej w hierarchii chyba, ale sprytniejsza ;-) w te klocki.
(zachowując ciągłość korespondencji i ustawiając "wysoki priorytet". Pisanie po polsku daje czasem "większą szansę" , robi się spektakularne/inne, bo nie wiedzą od razu co to za pismo i oczym traktuje ???
Więc tlumaczą a to już 1szy krok do odpowiedzi. taka "socjotechnika" korespondencji;-)

tempFileForShare_20210505-124939_copy_1024x364.jpg

danielm

Pionier e-mobilności
no ale po co mam jej tłumaczyć skoro wyraźnie napisała że top priority i najlepsi ludzie się tym zajmują? (moja praca polega między innymi na kontakcie z "helpless deskami" więc nie takie kity wciskałem ludziom w mailach). Naprawiają to dopiero 20 miesięcy, jak mówią że zrobią to zrobią, nie trzeba im co miesiąc przypominać (a właśnie taki mam zamiar, na równi z pytaniem serwisu w Warszawie kiedy mi komputer wymienią)

Bronek

Pionier e-mobilności
;-) Strony konta Tesli, to jest inna rzeczywistość. Chyba weszli na rynek ogólnoświatowy i kompletnie się pogubili różnorodnością prawa, ograniczeń itd... oraz niuansów językowych.
Np. " mam obenie LR AWD z napędem na tył", czasem mi wskakuje sklep i chwile wisi zanim się strona calkiem nie przeladuje na PL.

Chyba coś a propos komputera widziałem w filmiku jakiegos Niemca? Nie moge znaleźć