Darkoblues
Zadomawiam się
W ramach gwarancji. Faktura z zerowym kosztemNie zrobili w ramach gwarancji ?
W ramach gwarancji. Faktura z zerowym kosztemNie zrobili w ramach gwarancji ?
Szybko poszły te przeguby, w TMX to stały element programu że się ukręcają, ale w M3 to już dziwne... Oczywiście unikaliście max przyspieszenia na skręconych mocno kołach? Wtedy przeguby najbardziej dostają w d...Tak. Po 3 msc pojawiło się cykliczne klikanie. Wymieniona została jedna z przednich półosi i obydwie przesmarowane.
Po kolejnych 3 msc pojawiło się klikanie w jednym z kół, ale już nie cykliczne - jedno kliknięcie przy maksymalnym skręcie. Tylko przesmarowane. Klikanie powróciło błyskawicznie.
Ja to praktycznie cały czas jeżdżę prosto - żeby koła nie urwało unikam zakrętówSzybko poszły te przeguby, w TMX to stały element programu że się ukręcają, ale w M3 to już dziwne... Oczywiście unikaliście max przyspieszenia na skręconych mocno kołach? Wtedy przeguby najbardziej dostają w d...
Bączków nie kręcę, ale przyspieszenia przy włączaniu się z podporządkowanej nie oszczędzam. We wtorek kolejna wizyta.Oczywiście unikaliście max przyspieszenia na skręconych mocno kołach? Wtedy przeguby najbardziej dostają w d...
I jak po wizycie ? Ja ustawiłem wizytę ale nie wiem jak to działa w sensie czy jest ryzyko ze nie będą mieli części gdyby trzeba było coś wymienić ?wtedy może zadzwonić do nich lepiej wcześniej i się upewnić - dla mnie to cały dzień stracony praktycznie - nie chciałbym dwa razy jeździć. Ile taka wizyta trwa z tym zawieszeniem i jeszcze coś tam maja do roboty z jakimś oringiem w bagażniku chyba (lepiej żeby nie ruszali w sumie jak działa)Bączków nie kręcę, ale przyspieszenia przy włączaniu się z podporządkowanej nie oszczędzam. We wtorek kolejna wizyta.
Teoretycznie się zgadzam - zastanawiam się jaka jest praktykaTeoretycznie oni powinni doskonale wiedzieć co jest do wymiany i przygotowywać się do tego. Oczywiście jeśli na tyle dokładnie opisałeś sprawę, że będą wiedzieć co jest do naprawy. Przy czym jeśli nie będą pewnie, to powinni do Ciebie napisać / zadzwonić.
Nie wiem jaki jest czas naprawy zawieszenia ale oring to tylko założenie małej okrągłej gumki na siłownik - zajmuje 1 minutę, a zapobiega dostawaniu się wody do siłownika - na pewno nic nie popsuje.
Na moim przypadku napiszę Ci, że nie ma znaczenia czy napiszesz, czy zadzwonić, bo jeśli będzie im się wydawać, że mają potrzebne części, to potwierdzają, a później dopiero przy wymianę okazuje się jak jest naprawdęZ
Teoretycznie się zgadzam - zastanawiam się jaka jest praktykapowinni mieć cale zawieszenia - nic będę do nich wcześniej dzwonił bo dwie czy więcej wizyt tam nie chciałbym odbywać (w jednej sprawie)
Rozumiem właśnie dlatego chce coś zrobić żeby się nie okazało ze trzeba jeszcze raz jechać - czyli tylko ten telefon i konkretna rozmowa właśnie czy maja wszystko - nie chce mi się jechać jak cholera ….. a jakbym miał dwa razy tam pojechać to masakra jakaś jużNa moim przypadku napiszę Ci, że nie ma znaczenia czy napiszesz, czy zadzwonić, bo jeśli będzie im się wydawać, że mają potrzebne części, to potwierdzają, a później dopiero przy wymianę okazuje się jak jest naprawdę.
Ja miałem do wymiany osłonę aero pod autem i osłonę mieli ale zabrakło im jakiegoś elementu do wkręcania.
Jak coś robią często (a tak chyba jest z tym zawieszeniem), to powinni wiedzieć co jest do tego potrzebne. Jednak może być różnie, bo co tak naprawdę trzeba zrobić okazuje się dopiero jak zobaczą auto.
Niestety, tego pewnie nie zalatwisz. I z przykroscia stwierdzam ze wiekszosc osob jezdzi dwa albo wiecej razy do jednej naprawy.Rozumiem właśnie dlatego chce coś zrobić żeby się nie okazało ze trzeba jeszcze raz jechać - czyli tylko ten telefon i konkretna rozmowa właśnie czy maja wszystko - nie chce mi się jechać jak cholera ….. a jakbym miał dwa razy tam pojechać to masakra jakaś już